Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zła dieta a serce

Gość Adas9494949944

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Adas9494949944

Witam. Mam 18 lat i od urodzenia odżywiałem się chipsami, pizzami i tak dalej. Cały czas chemią. Wiem, że przez to moje organy są wyniszczone i wiem, że jak zmienię tryb życia, jak i dietę to mi się zregenerują, ale pytanie to mam o serce. Wiem, że serce się nie regeneruje, a jak już to 1% na rok czy jakoś tak. Czy jest możliwość żebym miał zdrowe serce, nawet za zdrowe czy mam prostą drogę do zawału na starsze lata?

No chyba trochę przesadziłeś, że od urodzenia odżywiałeś się chemią, wątpię żebyś jako kilkumiesięczny noworodek wcinał frytki czy chipsy. A skąd wiesz, że Twoje organy są *wyniszczone* jak to kreśliłeś? Leczysz się z jakiegoś powodu? Masz jakąś wadę serca? Niekoniecznie musisz dostać zawału, na to składa się wiele czynników. Również genetyczne. Jeżeli jesteś zdrowy to nie wkręcaj sobie chorób ;) i zacznij się zdrowo odżywiać.

A ja tak poza tematem ania05 czy my nie spotkałyśmy się kiedyś na forum.sercedziecka? To Twój mąż ma złożoną wadę serca i stymulator? :) Jak byłam przed pierwszą ablacją to rozmawiałyśmy na gg, jestem już po dwóch ablacjach - jedna nieudana - wszczepieniu stymulatora przez dr.Ludwika i za 3 dni idę do szpitala na kolejną ablację. Jeżeli to Ty i masz ochotę to się odezwij na gg - ja gdzieś Twoje gg zagubiłam...