borismax Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Jestem pięć miesięcy po zabiegu by-passów.Jka do tej pory rehabilitacja przebiega ok,bez przykrych niespodzianek.Chciałbym również wrócić do jazdy na rowerze,póki co nie próbowałem jeszcze.Co myślą o tym *starzy* by-passowcy,niech no słów parę na ten temat skrobną.Będę wdzięczny,myślę inni też.Zbyszek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 5as Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Jeżdża samochodami,co tam rower. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam... Najważniejszą kwestią braną pod uwagę przy takich natężeniach wysiłku jest wydolność ...każdy z nas jest inny;nie wiem czy miałeś jakieś badania po operacji w tym kierunku-mam na myśli np. próbę wysiłkową..Jak zachowuje się Twoje serce ;naczynia -bo na pewno nie były drożne (stąd zabieg..)..Nie wiem czy byłeś na rehabilitacji pooperacyjnej -czy miałeś trening interwałowy ...Aby wsiąść na rower potrzeba najpierw *sprawdzić* swój organizm..Nikt z nas nie odpowie Tobie na to pytanie -Ty powinieneś sam odpowiedzieć sobie na nie po badaniach i konsultacjach lekarskich.. pozdrawiam i życzę zdrowia.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość xyzxyz Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja jeżdże w lecie zawsze z osobą po by passach, więc nie jest to rzeczą niemożliwą. Robimy tak około 20 km dziennie, ale tak jak wyżej napisane - najpierw badania i ocenia Twojej wydolności fizycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi