Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zespół hipoplazji serca

Gość Malgorzata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem w 30 tyg.ciąży i właśnie wczoraj wykryto w Poznaniu u mojego synka HLHS, w chwili obecnej jestem w szoku i nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim i jak sobie z tym radzić :(. Lekarz powiedział mi, że wada jest ciężka i czekają moje maleństwo 3 etapy operacji, a później może nawet i przeszczep serduszka. Powiedzcie mi jak ja mam ratować moje maleństwo i w którym szpitalu czy pozostać przy lekarzach w Poznaniu. Pozdrawiam wszystkich.
Ja mam dziecko operowane w Łodzi i ma HLHS.Bartek obecnie w kwietniu skończy 4 latka i niczym nie odbiega od dzieci zdrowych. Nie wiem dlaczego odmówiono leczenie dziecka , które zmarło, bardzo mi przykro z tego powodu. Jedyna sensowna moja myśl to że się nie zakwalifikował do operacji (może tak byc). Nie można miec pretensji to lekarza, nikt nam nie daje gwarancji że przeżyją kolejne operacje. bo to że ta sama wada to nie znaczy że każdemu dziecku się udaje. Wada i organizm dziecka , wadzie i organizmowi nierówna. W Łodzi ratuje się dużą liczbę dzieci z HLHS.Nie można rzucac w lekarzy wyzwiskami, oni naprawdę z wielką pasją ratują te maleńkie serduszka. Zapraszam na naszą stronę www.sercedziecka.org.pl

Moja córka trafiła do CZMP w drugiej dobie życia. Żyła tylko 4 dni, trafiła tam nie z powodu chorego serduszka. Godzinę przed śmircią zrobili jej echo serca. A po sekcji wyszło że to HLHS. Pani doktur stwierdziła że lepiej teraz że zmarła bo długo by i tak nie pożyła, że ta wada jest nieoperacyjna co jest nie prawdą.Moja Julka ma siostrę bliźniaczkę i jest zdrowa. Powstaje pytanie co tak naprawę było przyczyną śmierci, czyżby błąd w sztuce lekarskiej? Także do tego szpitala nie mam zaufania. Może i są dobrzy lekarze ale szkoda że nie umieją się przyznać do błędu i powiedzieć zwykłe przeprasam.

Gość Dorota 123456789

Witam. Chciałam zapytać kto ma dziecko z Wadą serca HLHS operowaną w Centrum Zdrowia Dziecka i z jakim powodzeniem zakończyły się operacje etapowe? Operacja jest jeszcze przed nami chciałabym się dowiedzieć.bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość Marlena1983

Witam, mam synka z hlhs. Ma 8 miesięcy, urodził się z wada krytyczne zwężenie zastawki aorty, pomimo poszerzenia zastawki jeszcze w brzuszku lewa komora nie zaczęła działać, dlatego mimo iż urodził się z dwoma komorami, zrobili jednokomorowe. Jest po II etapie, czyli miał już dwie operacje, bardzo dobrze sobie radził po operacjach, rozwija się jak zdrowy niemowlak w jego wieku, jest leczony w Czd w warszawie