Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca a rozregulowanie serca

Gość katerina773

Rekomendowane odpowiedzi

Gość katerina773

Witam. Byłam już u trzech kardiologów którzy jakby określili moje silne kołatania serca jako wynik nerwicy. Jeden z lekarzy stwierdził rozregulowane serce. Obiawy są w postaci silnych kołatań ale zwykle dzieje się to późnym wieczorem, właściwie wtedy kiedy już odpoczywam po całym dniu. W ciągu całego dnia zdarzają się ale bardzo żadko, sporadycznie. Natomiast wieczorem są nie do wytrzymania. Pomaga troszkę validol. Jakichś szczególnych bóli w okolicach serca nie mam. Czasami ucisk. Cóż to takiego może być. Miałam ekg, kiedyś holtera i wszystko niby jest ok. Proszę o jakąś wskazówkę. Z góry bardzo dziękuję.

Gość perezz22882

U mnie też jest kołatanie serducha ale bardzo brutalne bo przechodzące w napady częstoskurczy czasami przeszywa mnie ostry kłujący ból w okolicy serca tak bardziej po stronie lewej komory. od jakiegoś czasu cały dzień mam dyskomfort w klatce piersiowej dławienie ściskanie super silne dodatkowe skurcze a dziś wieczorem zaliczyłem stan przed omdleniowy a przy okazji cały czas mi coś w środku pulsowało, przy tym pulsowaniu czułem sie bardzo słabo. objaw taki, wychdoze z domu serce normalnie stuka, ide powoli spokojnie i stopniowo wchodzi bez powodu na wysokie obroty, wkońcu zaczyna trząść się 140 na minute dochodzi do 160 - 170 nogi z waty mroczki przed oczami serce wpada chyba w kilkusekundowe migotanie komór albo coś w tyms tylu - trwa to chwile ale powala mnie na ziemie. - zawsze przechodzi ale się nawraca... serca prawie nie czuje bo tak szybko bije , nie byłem wstanie zliczyć uderzeń może 260- 280 jakoś do domu dotarłem i serce się uciszyło ale wciąż wysoko dalej bo 160 - 170 mimo zazytych leków które przepisane. hydraksyzyna tez nie działa bo pomagala przy skutkach częstoskurczów ( napady drgawek po ustapieniu częstoskurczu) dłużej tak się nie da do lekarza pójde po skierowanie do szpitala na zrobienie diagnostyki , na karcie z pogotowia mam wypis o niewydolności węzła zatokowego. da się to wyleczyć? Co do Porad na kołatanie serca - jakiś preparat z walerianą zrobi swoje. ale warto zrobic badania krwi na magnez potas wapń , także na tsh echo serca także

Spróbuj STALE i systemetycznie zażywać lek ziołowy złożony z kilku ziół o działaniu uspokajającym.Jeśli to nerwy,to po 2-3 tyg. może pomóc.I zbadaj te elektrolity tzn. - Mg,K,Ca,Na.Może trzeba będzie troche pobrać magnezu czy też aspargin ze 2 tyg.

Gość perezz22882

niestety mi melisa nie łagodzi problemów z serduchem ani inne uspokajacze . czekam na ablacje bo mam już wyznaczony termin , wole pozbyc sie arytmi niz wpasc w nerwice przez arytmie jedynie hydroksyzyna którą biore gdy łapią mnie konwulsje po częstoskurczach ale to mnie ostro przymula - ale 100% dziala i niema szans ze przegryze jezyk czy wybicie zębów

Katerina, zanim uwierzysz w kołatania wskutek nerwicy, zrób sobie komplet badań - nawet jeśli robiłaś holtera, zrób go jeszcze raz. Ja 12 lat mam częstoskurcz i holter złapał mi go po raz pierwszy w tym roku - więc to, że tobie nic nie zarejestrował, o niczym nie świadczy. Spróbuj jeszcze raz, bo szkoda by było, żeby ci się rozwinęła jakaś choroba serca tylko z tego powodu, że się leczysz na nerwicę,

Gość perezz22882

Ostatnio jest coś modny ten częstoskurcz . ale zauważyłem że wielu lekarzy błędnie potrafi zdiagnozować nerwicę a potem horror - kardiomiopatia albo inne choróbsko holtera sie powinno powtarzać do skutku. aha taka prosta rada kiedy mamy juz holtera dawajmy z siebie nieco wiecej warto czasem sprowokowac serce bo swiadomosc ze jest moze spwoodowac ze nie wyjdzie, dlatego w czasie badania zapomnijcie ze go macie, to daje wieksza szanse ze cos wylapie.

Muszę przyznać że dołączam do [klubu szybkich] od kilku miesięcy bardzo szybko się męczę dostaję zadyszki nawet po przejściu kilku kroków ,serce codziennie bije mi bardzo szybko [czasami mam takie ataki że bije tak szybko i nie jestem w stanie zmierzyć puls ,robi mi się słabo straszny ból głowy zatykają mi się uszy i czuję jakby w głowie coś się rozlewało to jest straszne]zażywam hydroxyzinum 10mg ale jak mam te ataki muszę brać nawet 6 .oprócz tego uciski w klatce drętwienie dłoni ,przy wysiłku czerwienieje mi lewa dłoń i trochę puchną palce.po kawie czuję się okropnie po alkoholu lepiej nie mówić jestem non stop zmęczona i mam często drżenia np.głowy.jeśli możecie mi coś doradzić lub macie podobne objawy napiszcie z góry dziękuję.