Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca po alkoholu i podwyższone ciśnienie

Gość gosc23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... mam 23 lata i kiedys pewnego razu po pracy na budowie i po wypiciu alkocholu na drugi dzien czulem sie straszne,, na poczatku uczucie praagnia (normalene na kacu) , puzniej dziene uczocie w glowie , zawroty w glowie,, slabosc,, zmierzylem cisnienie i pokazalo mi 160/100,, pojechalem do szpitala i tam 190/ dopiero po dwoch tabletkach sie uspokoilo... ekg wyszlo wporzadku , bylem lekko odwodniony , w badaniach na tarczyce wyszlo podwyszone tsh , bralem tabletki na nadcisnienie pewien czas ale mi nie sluzylo poniewaz gdy kladlem sie spac strasznie bilo mi serce... przez pewien czas czulem sie dziwnie ciagle slyszlalem i czolem swoje serce , przykladalem reke do niego po pewnym czasie zapomnialem o tym i wszysko bylo wporzadku...moglen normalnie funkonowac , bawic , imprezowac pewnego razu po jakis 6 miesiacah wszysko wrocilo gdy mialem kaca tylko ze silniej ale poradzilem sobie z tym sam i przeszlo po jakims czasie reszte dnia bylem wykonczony.. i teraz znow jakies dwa tygodnie czuje sie tak,, dopiero w pracy gdzy zajme sie robotom wszysko miija a pracuje dosc ciezko fizycznie ,, caly czas biore magnez... pamietam ze kiedys zapalilem trawke i mialem podobne schizy , straszne uczocie..... wieczorem sprobowalem napic sie piwa i nie moglem zasnoc, czulem ze serce zaraaz mi wyskoczy i znow mysl ze to niemozliwe pomogla , przeciez to nie mozliwe zeby po jednym piwie mial takie cisnienie,, mam takze drzenie rak,,, wsumie radze sobie z tym ale czasmi to jest meczoce poniewaz musze byc zajety, zainteresowany czyms aby o tym nie myslec... wsumie trawke palilem tylko dwa razy w zyciu w ciagu jednego roku i zawsze bylo strasznie, drugi raz zapalilem gdy wszystko sie uspokoilo minol miesiac i bach znowu. czy to nerwica?? wiem ze to pytanie do lekarza ale najpierw uslysze wasze opinie..

Ja myślę,że powinienes jeszcze raz zbadać tarczycę:TSH,ft,f,hormon przytarczyc,poziom elektrolitów,USG tarczycy i iść do endokrynologa.Jak miałeś TSH za wysokie,to samo ci nie przejdzie.Przy zaburzeniu pracy tarczycy są kołatania serca,drżenie rąk,nadwrażliwość na byle głupstwo i takie jakieeś ,,rozdygotanie**.Być może powinieneś sie leczyć na tarczycę.Koniecznie to sprawdź jak najszybciej.