Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy blok serca jest bolesny?

Gość perezz22882

Rekomendowane odpowiedzi

Gość perezz22882

Mam tylko pytanie, czasem mnie pobolewa za mostkiem tak bardziej z lewej strony ból jest zsynchronizowany z uderzeniami serca i raz samo znika a raz przechodzi w częstoskurcz (((( mam zdiagnozowany napadowy częstoskurcz nadkomorowy))))choc od paru godzin są takie pojedyncze bardzo ostre ukłucia które powodują że *zwijam się z bólu* trwa to ułamek sekundy ale sie nawraca ból tak jakby promieniował od lewej komory lub lewego przedsionka .nie boli przy oddychaniu, samopoczucie ok w tej chwili napadu częstoskurczu niema leki zażyte a dolegliwość jest dalej. napewno to nie zawał ani stan przed zawałowy. neuralgia przestrzeni międzyżebrowych odpada gdy dotykam żebra i je naciskam nie bolą biegałem w domu i objaw się nie nasiłlał jedynie serce tylko zakołatało mocno , i na tym sie skonczylo nerwica to nie jest bo chodziłem do psychiatry i nie stwierdził zaburzeń na tle nerwicowym. . więc pozostaje pytanie, czy to mogą być objawy jakiegoś bloku serca lub innej dolegliwości, ból przy częstoskurczu jest zupełnie inny mniej uciążliwy a w tym przypadku całkowicie nie do zniesienia, po każdym impulsie tego kłującego bólu jest dyskomfort w klatce piersiowej a ból niczym wbijanie maczugi naszpikowanej kolcami.

Gość perezz22882

Cały dzień czułem dyskomfort w klatce piersiowej , nie było czestoskurczów a raczej pojedyncze kopnięcia w sercu , lecz ciągle ciągnie mnie na wymioty choć gdy próbuje nic sie nie dzieje. pojedyncze ostre ukłucia dalej są. czasami pod sercem czuje takie wibracje,drgania i ścisk poczym puszza .