Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rośnięcie serca

Gość Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałbym zapytać do którego roku życia rośnie serce? Mam 29 lat i w swojej przychodni w Lublinie od dwóch różnych lekarzy usłyszałem 2 różne opinie. Od jednego że nie rośnie już, a od drugiego że będzie jeszcze rosło ok. 10 lat. I komu tu wierzyć? Od 2 tygodni mam bóle w połowie drogi od mostka do grdyki.Wszystkie badania wykazały że wszystko jest w porządku( serce, żołądek płuca). Jedynie co może być to p.doktor powiedziała że mam troszkę zdeformowaną klatkę piersiową (wklęsła) i serce rozrastająć się jeszcze powoduje ten ból. W czasie badania rtg żołądka widziałem jak serce bijąc uciska przewód przez który płynie płyn z gardła. I to wydaje mi się powoduje ten ból w czasie przełykania, ale tak jak wcześniej pisałem ból jest w połowie drogi pomiędzy mostkiem , a grdyką, a ten przewód wydaje mi się że był uciskany w okolicy serca. Zostały mi przepisane leki na nieżyt jelit i żołądka bo p.doktor stwierdziła że ból może być spowodowany niewłaściwym odżywianiem. Stwierdzono u mnie także niedobór duży potasu 3.36 (norma 3.7-4.5). Już sam nie wiem komu mam wierzyć z tym sercem. Piotr Lublin