Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Całkowity blok odnogi serca

Gość aga84

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Też mam blok lewej odnogi pęczka hisa,który został wykryty podczas ekg.Po licznych badaniach okazało się,ze mam kardiomiopatię z niescalenia czego Ci nie życzę, bo to wstrętne choróbsko. Zrób badania u kardiologa, bo blok lewej odnogi zazwyczaj zwiastuje uszkodzenie serca- choroba niedokrwienna bądż zwyrodnienia lub stany zapalne. Kardiolog zapewne zrobi echo serca i zleci badania.A jakie miałaś dolegliwości,że wykonano Ci ekg? Czy jesteś osłabiona, odczuwasz zadyszkę podczas wysiłku? Daj znać po wizycie u lekarza. Pozdrawiam i dużo zdrówka Ci życzę.

Dziękuje za odp, czesto czułam osłabienie i bóle serca wiec moja Pani doktor zleciła mi ekg poczym wykryło mi całkowity blok lewej odnogi peczka Hisa. A jest to choroba którą mozna wyleczyć, czy z tym można normalnie i długo zyć?

Nie porafię Ci odpowiedzieć, bo to zależy od tego co jest przyczyną tego bloku. Musisz mieć zrobione badania m.in. echo serca. Blok lewej odnogi pęczka Hisa jest zwykle wynikiem różnych chorób i problemów z sercem, takich jak miażdżyca, wrodzone wady serca, zapalenie mięśnia sercowego, zawał serca. Zrób szczegółowe badania. Pozdrawiam