Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmęczenie, siniaki pod oczami i brak tchu a nerwica po smierci bliskiej osoby

Gość moose

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od 4 tygodni mam nasilone objawy jak poniżej. Zaczęło się to 4 tyg temu po silnym stresie - zmarła mi bliska osoba. Szczególnie mnie niepokoją bardzi częste i krótkotrwałe zawroty głowy - wcześniej one się pojawiały ale bardzo rzadko, sporadycznie - teraz od 4tyg codziennie po kilkanaście i więcej razy. Bardzo dużo wczesniej pracowałem, mało ruchu, 3 lata temu przechodziłem depresję. Objawy: + zawroty głowy - bardzo często, efekt takiego odurzenia + mocne osłabienie i siniaki pod oczami Badania, które zrobiłem: USG serca - lewa komora niepowiekszona o prawidłowej funkcji skurcz i rozkurcz. Zastawki w normie. Prawidłowe ciśnienie płucne. Przepływy w tętnicach szyjnych i kregowych prawidłowe. Tomograf Głowy - w normie Rezonans Głowy - duża torbiel w zatoce szczękowej, cechy zaniku korowego górnej części robaka móżdżku Błędnik ENG - Ogólnie OK, z adnotacją: w próbach połozeniowych i szyjnych obecność dyskretnego oczopląsu w lewo zwłaszcza w pozycjach prawostronnych. Krew morfologia OK Krew elektrolity - OK, poza Żelazem, ale ogólna gospodarka żelazowa (Ferrytyna, TIBC) była OK Badałem się u dwóch Neurologów, diagnoza ostatnia - mam objawy nerwicy wegetatywnej. Wykryte zmiany w mózgu są zdaniem Neurologa urodą mojego mózgu, nie mam objawów *móżdżkowych*. Ja czuję się fatalnie. Po 10 godz snu jestem zmęczony, mam wielkie siniaki pod oczami. Podczas dnia mam takie wrażenie, że brakuje mi tchu. Czy takie objawy fizyczne (zakladając o podłożu nerwicy) mogą się długo utrzymywać ?

Nie chcę Cię martwić ale takie objawy nerwicy mogą się tylko nasilić.wiem to z własnego doświadczenia.Radzę udać się do psychologa ,powiedzieć o swoich przeżyciach.W razie ataków bólowych spróbować ziółek z apteki.Mam nadzieję,że to pomoże.pozdrawiam