Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość perezz22882

Badania były robione potas i magnes w normie wapń też. holter wyłapał tylko 410 komorowych kilkanascie nadkomorowych około 30 salw komorowych , echo tylko *standardową* niedomykalność mitralnej zastawki. .. lekarz każe dalej brac propranolol ale po 2 tabletki wypicie zimnej wody mineralnej pomaga na chwile , starszy brat posłuchał mojego serca i usłyszał dodatkowe uderzenia, które ja odczuwam te dodatkowe uderzenia były też na holterze .. nie poddaje sie i funkcjonuje normalnie, ale objawy nasilają się - nie żadne szarpnięcia czy przerwy wyrównawcze/przeskoki tylko zamaist serca czuje jakbym miał pod żebrami włączony mikser trwa to 7 - 10 sekund ale w czasie napadu trace równowagę!! tego jest coraz więcej -

Gość perezz22882

Zapomnialem napisac ale zdolalem lekarza uprosic o metocard zk pomaga bardzo słabo* częstoskurcze jak były tak są jedynie nie mam po 20 - 30 napadów tylko po 4 -5 ale i to wystarczy aby mnie rozłożyć na łopatki byłem u psychiatry i dostałem hydroksyzyne 25mg która tylko usuwa niepokój przy częstoskurczu drgawki są hamowane ale kiedy się kłade do łóżka serce zaczyna gubić co 5 , co 8 czasem gubi co drugie uderzenie uderzenie czyli dudu dudu dudu dudu duuuu dudu dudu duuuu dudu dudu dudu dudu dudu duuuuu dudu duuuu.. napełnianie powietrzem płuc do pełna i wstrzymanie oddechu pomaga tak samo jak z woda czyli na chybił-trafił. ..

Gość perezz22882

Wg lekarza jeszcze zbyt wcześnie na to bo jeszcze bede próbowac holtera jeszcze raz aby wyłapał wszystko, owszem lekarz się zaniepokoił salwami komorowymi ale to dla niego za mało na skierowanie na ablacje psychiatra był koniecznością aby wyhamować skutki uboczne częstoskurczów .podczas drgawek doszło do niekontrolowanej sytuacji w wyniku czego poszły dwa przednie zęby i wole mieć zabezpieczenie by nie przegryść języka czy stracić całej szczęki cisnienie przy częstoskurczach mam okropnie duże 190/110 tętno 160

Gość perezz22882

Na ustalenie przyczyn drgawek dal *pilne* skierowanie na TK głowy które niczego nie wykazało. dzisiaj od rana pojawily sie kilkusekundowe momenty gdy serce zwalnia do 30 - 28 uderzeń na minute po ustapieniu częstoskurczu ,mniejwiecej tak to jest , zjawia się częstoskurcz serce skacze 180 -190 , ustępuje jest około 70 - 80 poczym nagle spada do 30 - 28 na kilka sekund i wraca na około 70 . same częstoskurcze sa bardzo silne i trwają krótko ale było kilka ataków które trwały dłużej. holtera bede powtarzać do skutku aż wychwyce całą arytmie. z jednej strony ignoruje częstoskurcze by niewpaść w nerwicę, ale z drugiej z dnia na dzień zjawiska się nasilają. byłem na pogotowiu z tymi wynikami i kazali zrobić diagnostykę szpitalną , czy w szpitalu w krakowie na ul. kopernika zrobią taką diagnostykę na fundusz?

Takie gwałtowne zmiany tętna świadczą o chorym węźle zatokowym. Badaj się do skutku, zmieniaj kardiologów, bo to nie jest normalne, że tętno tak ci skacze. Jak dostaniesz skierowanie do szpitala, to muszą cię przyjąć na fundusz. Chory węzeł zatoki nie jest bezpośrednim zagrożeniem życia, ale trzeba go leczyć.