Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i ciągłe czucie jego bicia

evus00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od jakiegoś czasu czuje bicie swojego serca. Odczuwam je najbardziej kiedy siedzę luz leże, ponieważ gdy jestem w ruchu silą rzeczy rzadziej lub mniej to czuje. Ponadto od kilku tygodni pojawiły się kolejne niepokojące objawy... Klocie w sercu zdarzyło mi się zaledwie kilka razy, ale poważnie mnie przestraszyło, ale co gorsze zdarzają mi się dziwne zachowania serca, tj. nagle bez żadnej przyczyny zaczyna mi mocniej i szybciej bić i nagle zwalnia lub na moment przestaje bić (nie wiem co dokładnie się z nim dzieje- po prostu przestaje je na chwile *czuć*). Ciśnienie mam w normie, jedynie zdarzało się ze puls miałam sporadycznie podwyższony. Za 2 dni idę do lekarza z tym problemem i postaram się zrobić wszystkie badania. Zanim to się stanie chciałam się dowiedzieć czy ktoś miał podobne objawy? A może ktoś wie czy mam powód do niepokoju i co mi może ewentualnie być? Bo na te chwile to jestem przerażona bo dzisiaj miałam znów szybkie kołatanie i nagły brak *czucia* bicia serca i denerwujące jest ciągłe odczuwanie jego bicia... Proszę o pomoc.

Tez tak miałam - w moim przypadku to stres. Pare wizyt u psychologa + codzienna dawka magneziui jest naprawdę bardzo dobrze. Tylko jak zdarzy się naprawdę coś bardzo traumatycznego to powraca - np. smierć bardzo bliskiej osoby. Ale juz wiem jak sobie z tym radzić i to najważniejsze.