Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ostry i nagły bół serca

Gość Mateuszzzzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mateuszzzzzz

Witam! Wczoraj w godzinach wieczornych dostałem strasznego bólu serca. Sytuacja wyglądała następująco: siedziałem na przystanku było wszystko ok, przyjechał autobus, stałem bo był cały zapchany ludźmi, i nagle robię się taki słaby, zaczynam czuć serce... bóle coraz większe, serce coraz mocniej biło czułem się jakbym miał zemdleć, stwierdziłem, że wysiąde na pierwszym lepszym przystanku. Wyszedłem pooddychałem było troszkę lepiej ale dalej czułem ból. Jakies 5minut po tym już dostałem jakiegoś ataku, cięzko mi było oddychać, serce strasznie mi biło, byłem słaby, tak jak bym miał już spaść... oczywiscie w tym czasie siedziałem na ławce, przechodziła jakas Pani i zadzwonila po pogotowie, wzieli mnie do szpitala, jeszcze w karetce dali mi jakis lek ktory pomogl, na izbie przyjęc zrobili EKG(i nie wiem czy jest ok czy nie) i stwierdzili poprzez badania ze mam niedobor potasu, na kartce pisze ze mam 3.29 . Nie wiem co to może być strasznie mnie to martwi, dodam że mam 19 lat.

Idź do lekarza i porób badania.Jedz to,co potas zawiera. Może uzywałeś jakieś używki,które ci mogły też zaszkodzić.Może na siłownię chodzisz i się przeforsowałeś...,może za mało wody pijesz-pij najlepiej muszyniankę..Na serce dobrze jest pic miód rzepakowy.Wieczorem pół szklanki zimnej przegotowanej wody-do tego dodac łyżke miodu i rano zamieszać i wypic na czczo.Zamiast normalnej herbaty pić herbatę z kwiatu głogu[ze sklepu zielarskiego-sypaną].

Hej Wiesz musze Ci powiedziec cos co uslyszalem od lekarza w Zabrzu. Serce nie moze bolec same z siebie. Bol sprawiaja sprawy wiazace sie z sercem jak jakies niedokrwienia, zatory. Musisz byc spokojny to, ze zakluje Cie w okolicy w jakiej jest serce nie zawsze oznacza problemy z sercem. Jestes mlody jezeli jest fast foody to sobie daruj. Teraz warzywa ktore maja duzo witamin i potasu to nie gotowana marchewka i brokuly, ktore moze dawali CI jak byles maly. Teraz taka dieta moze byc przyjemnoscia, a w dodatku jest trendy. Dawkuj siłkę, unikaj stresu planujac, organizujac, ogarniajac wszystko po swojemu. Daruj sobie uzywki a wtedy z lekarzem bedziesz sie widzial od swieta. pozdr K