Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nabrzmiałe żyły na dłoniach i wysokie tętno podczas kąpieli

Gość mashup

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu mam problem podczas kapieli. Po wejsciu do wody na wewnetrznej stronie dloni zyly staja sie silnie widoczne i nabrzmiale a nastepnie pojawia sie zbledniecie dloni. Wszystko to dzieje sie niezaleznie od temperatury wody czy to podczas brania prysznica badz kapieli. Jesli szybkone wyjde z wanny i nie poloze sie i nie odpoczne wzrasta mi tetno i serce pracuje mocniej przy tym towarzyszy mi omdlenie. Czym to jest spowodowane? Prosze mi nie pisac zeby sie udac o lekarza bo konsultowalem to ze swoja lekarz rodzinna i ta nie wiedziala co z tym zrobic a jest to dosyc uciazliwe bo jak mozna sie po prostu nie myc? Prosze o odpowiedz.

Założę się, że myjesz się w mega gorącej wodzie i sporą ilość czasu. Powinieneś raczej myć się w wodzie letniej, albo zimnej. Oczywiście gdy nie jesteś przeziębiony i chory. Jeżeli lubisz ,,parzyć** się pod prysznicem tak jak ja to rób to krótko i z rana. Piszesz, że nie jest to zależne od temp. wody. Próbowałeś myć się w zimnej? Jeżeli jest to spowodowane jakąś nerwicą, ewentualnie brzydzeniem się swoich żył itp. to weź się ogarnij. Ludzie naprawdę chorują i nie mdleją z tego powodu. Jeżeli jeszcze nie robiłeś echo serca to przebadaj się gruntownie. Gdy dowiesz się, że jesteś zdrowy może Cię ,,puści** to mdlenie. Pozdrawiam serdecznie!