Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle głowy i krwawienia z nosa

Gość AdaK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od około 2 tygodni zmagam się z bólem głowy, a nie mam możliwości wybrać się w tej chwili do lekarza. Ból jest niemal całodniowy, kładę się spać z bólem, wstaję z jeszcze większym, głównie w części ciemieniowej i czołowej głowy, wrażenie takiego rozpierania, a przy jakimś wysiłku (np. wchodzeniu po schodach) ból staje się pulsujący na kilka-kilkanaście minut ... Mierzyłam sobie jakiś czas ciśnienie, ale zawsze waha się w granicach 120-135/70-85 więc tragedii nie ma (mam 20 lat). Do bólu dochodzi obecność krwi w wydzielinie z nosa, dziś w nocy do tego dostałam takiego krwotoku, że aż poplamiłam poduszkę i się obudziłam. Ogólnie czuję się otępiała, nie mam na nic ochoty, czuję się taka wypluta z wszelkich emocji, wszystko mi obojętne, a jeszcze do tego mam niewielkie problemy ze wzrokiem, tak jakbym miała zawroty głowy. Szukam jakiejś porady bo nie wiem co mam robić, nie chcę się objadać tabletkami przeciwbólowymi bo to mija się z celem, ale ból mnie trochę wyklucza z życia. Jakby ktoś miał jakiś pomysł co to może być... Rok temu miałam podobnie, tylko trochę lżej, myślałam, że to zatoki(ból był wtedy tylko w części czołowej i miałam permanentny katar), ale po prześwietleniu okazało się, że zatoki są zupełnie czyste, a ból ustąpił sam po dość długim czasie, ale nie był tak intensywny jak w tej chwili. Miałam ostatnio dość stresujący czas, może to być przyczyną? Proszę o pomoc :(

Warto jednak sprawdzić czy to nie p rzewlekłe zapalenie zatok.Objawy się zgadzają.A krwawienie może być wynikiem osłabienia.Rutinoscorbin uzywaj,wzmacnia ściany naczyń.A czy nie masz coś z kręgosłupem szyjnym? Na przykład może coś dźwigałaś czy ciągnęłaś wykonując duży wysiłek....

No właśnie zaczęłam brać rutinoscorbin bo się przestraszyłam tych krwotoków (mój dziadek 12 lat temu przeszedł wylew). Tzn jeśli chodzi o kręgosłup to właśnie mam zniesioną lordozę odcinka szyjnego (stwierdzoną prawie rok temu) i też się nad tym zastanawiałam, ale jak poczytałam wszystkie objawy w Internecie to nie wszystko mi pasuje, szczególnie, że aktualnie w sumie ani szyja ani tylna część głowy mnie nie boli, dlatego bardzo się na tym nie skupiałam w szukaniu przyczyn. Czy fakt, że po spaniu ból się nasila może być właśnie objawem bólu od kręgosłupa? Śpię w pozycji zalecanej przez lekarza, nic złego się do tej pory nie działo, nie przedźwigałam się, nie przewiało mnie, a przynajmniej nie pamiętam żeby coś takiego miało miejsce.