Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie drętwienia w klatce piersiowej i problemy z oddychaniem po marihuanie

Rekomendowane odpowiedzi

Raz miałem taką sytuację , jak kiedys po tym jak jarałem przez miesiąc z kawałkiem codziennie ,miałem przerwę 2 tyg i jak zapaliłem czyściocha po tych dwóch Tygodniach. to około 100metrow szedłem od jednego punktu do domu z 30 min ,Normalnie tak sie bałem jak nigdy po paru metrach ,aż na kolana mnie zgięło ledwo wstałem kuło bolało bolało i jeszcze raz bolało myślałem ze nie dojde naprawde do domu ,to był taki bol czasami że np ja drętwieje Ci ręka to miałem tak z sercem ze od serca drętwiało mi jak by klatka piersiowa tak sie rozchodziło pomału, korpus cały do brzucha i przestawało. To tak było co 20-15 min ,. Tak samo z oddechem było słabo u mnie musiałem głebokie oddechy musiałem brać ale jak je brałem to wtedy serce mi jeszcze bardziej biło,i tak właśnie szedłem stawałem ,szedłem i stawałem , miałęm wtedy jeszcze takie ze na szyi tak gorąco było ze szok .Jak doszedłem jakos do domu to sam w pokoju bałem sie zostać bo jak by mi cos sie stało to by nikt nie zareagował i bym sie udusił stracił przytomnosc i nikt by tego nie zauważył ,więc poszedłęm do rodzicow pokoju i z nimi oglądałem tv ale i tak miałęm takie same objawy jeszcze do tego nie mogłem siedziec o leżeniu juz nie wspomne bo jak siadałem to w głowie mi sie kręciło w sercu kuło i znow to samo sie robiło z drętwieniem w sercu i gorącem w szyi, pozniej przedzwoniłem po kolege to posiedział troche u mnie pogadaliśmy to jakos powolutku sie uspokoiłem.To tak trwało około 3godz moze troche wiecej . Od tamtego momentu były moje ostatnie 3 razy z marihuaną ,ale dziwnie było bo po 1 buchuz lufy lub po nawet buchu z blanta serce mi zaczynało szybko bic ,po trzecim razie po tamtym paleniu,miałem prawie taką samą faze jak w tej historii co opisałem ale biło mi tylko serce i miałem problem z oddechem,od tamtego momentu sie wystraszyłem i teraz juz nie pale.Co to mogło takiego sie dziać ze mną wtedy ? ?

Marihuana, alkohol, papierosy, kawa - wszystko to może działać na przyśpieszenie akcji serca. Twoje objawy wyglądają niepokojąco - doradzam wizytę u lekarza, bo ból i drętwienie promieniujące od serca może być m.in. objawem zawału mięśnia sercowego. U ciebie pewnie nie było, ale nie wygląda to dobrze. Widcznie twój organizm się buntuje przeciwko używkom, więc posłuchaj go, zanim będzie za późno.

Zawsze dręczyło mnie pytanie:po co to ludzie robią ,skoro powszechnie wiadomo,że w krótkim czasie mozna nieodwracalnie zrujnować sobie zdrowie nie tylko fizyczne,ale i psychiczne.Czy mógłbyś mi odpowiedzieć na to pytanie jako ,,praktyk**?Tylko nie pisz, że papierosy też szkodzą,a ludzie palą, bo to nie jest odpowiedź.Będę wdzięczna.Dziwę się ,że tu piszesz o swoich przykrych odczuciach.Wygląda na to ,że chcesz pomocy.A pomoc jest jedna: rzucić to.Przecież nie możesz dalej zażywać, bo będzie tylko GORZEJ.Nie masz innego wyjścia.Może znajdź sobie inne ,,kółko zainteresowań**.Wiosna idzie ,wiec moze warto zmienić coś na lepsze w swoim życiu i nie zadawać się z koleżkami,którzy na dno cie ciągną....POmyśl.Czy rodziców masz aż tak beznadziejnych ,że nie możesz się do nich zwrócić?