Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Trzeci migdałek a krzepliwość krwi u dziecka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie wiem gdzie mam szukać pomocy , ale opiszę swój problem. Mój Synek 3,5 roczku, został przez laryngologa skierowany na zabieg usunięcia trzeciego migdałka. Zrobiliśmy wszystkie badania grupa krwi, morfologia i krzepliwość. Laryngolog dał skierowanie do szpitla i powiedział że badania są dobre. w szpitalu natomiast lekarz stwierdził że krzepliwość jest niedobra podaję wyniki CZAS PT= 18,5s (normy 10,8-16,3); WSK. PT= 71% (normy 80-120); INR=1,40 (normy 0,8-1,2). i należy po miesiącu powtórzyć badania i jak dalej będzie coś nie tak do hematolog zrobi szczegółowe badania i dopiero wtedy jak ta krzepliwość będzie oka, to zabbieg będzie można przeprowadzić... jestem załamana tym, do tego dopiero za 10 dni powtórka badania i zobaczymy... dziecko z tym migdałem się męczy bardzo a tu taka okropna draka że trzeba czekać... czy ktoś miał podobny problem? dodam że mały nigdy nie miał problemu z krwawieniami na przykład z ran, zadrapań itp. siniaków prawie wcale nie ma, chyba ze porządnie się uderzy jak to dziecko... proszę jak ktoś się zna na tym o co tu chodzi?

:) Trzeci migdałek ... Nigdy nie należy go usuwać to ściema na kółkach kto tak powiedział. ... Są lekarze i lekarze no cóz jest tak wszedzie... Pierwsze kroki jakie należy podjąć to podjęcie decyzji o odrobaczaniu .... TAK ... należy to natychmiast zacząć ... a tu zonk .. prawda ... Odrobaczeniu całej rodziny stykającej się z dzieckiem ... Wyczyszczenie organizmu z pasożytów w 80 - 90% jest przyczyną ustąpienia wielu anomaliów chorobowych jak opisywane przez Panią... Proszę sobie o tym poczytać w internecie ... Czym szybciej tym lepiej z tym proszę się nigdy nie kryć bo pasozyty sa wszędzie piaskownica w której dziecko się bawi, toalety z której korzysta Szkoła w której przebywają inne dzieci .... Czytanie jeszcze niekomu nie zaszkodziło a napewno pomoże jeżeli kocha Pani swoje dziecko Pozdrawiam