Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze w klatce piersiowej, strach przed zaśnięciem i zimne poty a nerwica

Gość K23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moj problem zaczal sie na koncu stycznia gdy po polozeniu sie do lozka by spokojnie zasnac odczulem skurcze w prawej stronie a raczej blisko mostka , odczucie jakby serce przerywalo swą prace a pozniej na nowo wznawialo , zimne poty , strach przed zasnieciem co chwile sprawdzany puls mętlik w glowie ... więc nie lekceważyłem sprawy i odrazu zapisalem sie na badanie EKG wykonalem je nastepnego dnia z Badania internista stwierdzil poszerzenie lewej komory serca lecz z krwi Troponina keratynina i inne czynniki odpowiadajace sercu byly jak najbardziej w normie ... zostałem wyslany na rtg klatki piersowej z plucami wszystko dobrze ... dodatkowo wykonalem badanie Echokardiografem , Specjalista kardiolog stwierdzil , ze serce pracuje prawidlowo i nie ma tutaj zadnych rzeczy ktore mogly by niepokoić moj stan zdrowia krotko piszac bylo wszystko dobrze ... lecz skurcze i bole w klatce promieniujace do plecow nie ustępowały nadal byl strach przy zasnieciu uciążliwe bole trudnosci z oddychaniem nie pozwalaly mi normalnie fukcjonować po uplywie miesiaca zdecydowalem sie odwiedzic psychiatre opowiedzialem mu o moich dolegliwosciach ktore mnie napadają ... stwierdzil ze niby niema wątpliwosci , ze to Nerwica ... no dobrze zostały mi przepisane leki efevelon 37,5 mg dawka startowa biore codziennie rano 1tabletke po 6 dniach mam zwiekszyc dawke do 2 tabletek ... co nie zmienia faktu , ze skurcze w klatce są nadal uciążliwe nie pozwala mi normalnie zasypiać wciąż jest strach , ze to cos z sercem gdy odczuwam skurcz mam problem z oddychaniem nagle przyspieszenie akcji serca podwyzszony puls odczuwalne serducho w calym ciele ... jak żyć ? skoro coraz bardziej sie czlowiek pogrąża w tym , ze życie staje mu przed oczami ... nie wiem juz co robić ... powoli dostaje w glowe