Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Życie po nerwicy

xena

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm..cisza..troche taki spiacy dzionek..ale ja mimo że był moment kiedy najchętniej bym połozyła sie na małą drzemke...poszłam na spacer:) Dzieciaczki mnie wyciagneły wiecie dla nich bez róznicy jaka pogoda zawsze dobra na mały spacerek:).... W taka pogode ziemia intesywnie pachnie...zauwazyliscie że powoli zaczyna sie wszystko zielenic..najpiekniej wyglada trawa która wyrosła na miejce tej która była wypalana...taka intensywna zieleń... To tak jak w naszych główkach te stare nawyki, myśli musza zostac wyparte przez te nowe zdrowe optymistyczne. Teraz mozemy na nowo budować swoją teraznieszość.

*Zwolnij swoje tempo. Czy widziałeś już kiedyś dzieci bawiące się na karuzeli lub słuchające deszczu? Skaczące po dachu? Tropiłeś radośnie fruwającego motyla albo obserwowałeś zachód słońca? Powinieneś się zatrzymać. Nie tańcz za szybko, bo życie jest zbyt krótkie, muzyka nie trwa wiecznie. Czy jesteś zabiegany całymi dniami, wiecznie zajęty? Jeśli zadajesz pytanie *Co słychać?*, czy masz chwilę żeby usłyszeć odpowiedź? A gdy wyciągasz się w łóżku po całym dniu, czy myślisz o 1.000 różnych rzeczach, które plączą ci się po głowie? Powinieneś zwolnić tempo. Czy mowiłeś już do swojego dziecka *zrobimy to jutro* i przekładałeś to na pojutrze? Czy straciłeś już kontakt z przyjacielem, pozwoliłeś umrzeć przyjaźni, bo nigdy nie miałeś czasu żeby zadzwonić i spytać jak leci? Byłoby lepiej gdybyś zwolnił tempo, nie tańcz zbyt szybko, bo pewnego dnia muzyka ucichnie, życie jest takie krótkie. Gdy biegasz gdzieś tak szybko żeby gdzieś zdążyć, tracisz połowę przyjemności bycia tam dokąd biegniesz. Gdy zawracasz sobie głowę i zbyt się codziennie przejmujesz, to tak jakbyś wyrzucał prezent którego nawet nie otworzyłeś. Życie to nie wyścig, powinieneś zwolnić tempo, znajdź chwilę na wysłuchanie muzyki zanim się skończy piosenka. * autor nieznany

*Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? Wykorzystaj ten dzień dzisiejszy. Obiema rękoma obejmij go. Przyjmij ochoczo, co niesie ze sobą: światło, powietrze i życie, jego uśmiech, płacz, i cały cud tego dnia. Wyjdź mu naprzeciw. * - Phil Bosman

Witam Elizko czasami puszczam takie teksy ..bo brak natchnienia:):) Ja też zaraz sie zmywam..moja córa juz na podwórku buszuje ...:) O czym kochana pisać...prawda kiedy wszystko jest w miare ok. łatwiej jest marudzic szczerze...niestety bolesna prawda...dlatego podziwiam tych co umieja tak pięknie pisac radosci o szczęściu. Udanego dzionka zyczę kochani Pa pa

Halo jestescie kochani ,jak tam .........no ja dzis roboty troche odwaliłam........a tak sie ciesze bo ogród robi sie cudowny...........teraz kapiel i zasłuzony odpoczynek......... ale wiecie jak to forum wciaga co wpadam do domku to ciach do komputra...........az staruszek pyta z kim ja tak pisze,a wnusia MU mówi z dziewczynami dziadek.......hiiiiii

Witam Kamea, ty widze dobrze sobie poradzilas z nerwica , Ja mianowicie od jakiegos tygodnia dopiero mam ataki nerwicy i nie bardzo wiem jak z nia walczyc , mam jakies tabletki na uspokojenie ale wolałbym ich nie brac :) dodam również ze moje ataki to niepokój oraz lęk i niekiedy są krótkotrwałe , Pozdrawiam i ciesze sie ze jest takie forum :)

Witam Student na wątku * Z nerwicy sie wychodzi* jest sporo ciekawych informacji jak sobie radzic i ludzi którzy chętnie słuza pomocą.. Wiem po tabletki niechetnie się siega ale są sytacje kiedy trzeba...jednak najwazniejsze aby nauczyć sobie radzic z tym bez nich. Wtedy mozna mówic o poradzeniu sobie z nerwica. Powinieneś znalesć zródło tych lęków ..wtedy je odpędzisz. Nie uciszyc a siegnac do korzeni Poza tym baw sie, spotykaj ze znajomymi, ciesz sie zyciem i kiedys to będzie tylko wspomnienie:) Tego Ci zyczę Kamea to wogóle fajna babeczka pełna optymizmu:) Tak na marginesie komputer wogóle wciaga niestety:) Elizko syn dorasta i imprezuje zaczeo się co:) A ja dzis do pracy. Piekna pogoda i zaraz na podwóreczko zmykam. Udanego dzionka życzę Wszytkim Pa kochani