Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Życie po nerwicy

xena

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dziewczyny i chlopcy Ja posadzilam bratki przed domem. Chate sprzatam. Dzis sprzatalam lodowke po swietach. Teraz siedze pije kawe. Wczoraj wieczorem usiadlam i zaczelam zastanawiac sie nad ksiazka ktora czytam , dla mnie pomocna bo pokazuje mi ze kobiety , matki sa slabe i trzeba ta slabosc akceptowac. Chce sie zmierzyc i przyjac te slabosci bo idealizacja i rewalizacja to o dupe rozbic. Hihi. Umowilam sie z kumpela na spotkanie babskie- na winko i pogaduchy

Kamea 2 ja chodzilam do ekonomika na (Dibuła) we Wroclawiu a pochodze z malej miejscowosci pod Wroclawiem. Ale wywialo mnie nad morze i jest dobrze-za praca.Wroclaw zawsze mnie fascynowal , tam tez mam rodzine- na ulicy -dawniej nazywala sie Wieczorka .Nie narzekam jest fajnie a do rodziny jezdzimy raz w roku.

Ja jestem :) fajne jest takie forum, gdzie mozna porozmawiac z osobami o podobnym problemie.. co robie zeby byc PO? staram sie nie myslec o moich lekach, odgnaniam je.. ale to z roznym skutkiem, 3 tygodnie temu choroba rozlozyla mnie na dobre, boje sie jesc, przelykac, przelykam sline co chwila, czasem czuje, ze jej nie przelkne i zaczynam sie dusic, jak sobie z tym radzic jak nachodzi... to jest wykanczajace...

Witam Kamea przyjełam zaproszenie:)...I sie zachwyciłam..pienke wygladasz wnusie masz super a Ty niejedna osiemnastke byś przebiła:) Skołowana miewałam cos takiego pare razy oj nameczyło mnie to szczególnie przed spaniem. Jak sobie poradziłam...próbowałam sie uspokoić i chciałam jak najszybciej zasnać zeby mieć spokój. Ale ja to miałam ładnych pare latek temu ...bardziej w wieku dojrzewania...w czasie typowych objawów nerwicy ...to były sporadyczne przypadki i nie powtarzałay sie....były raz na jakis czas. Zmiana myslenia to podstawa najpierw trzeba w to uwierzyc ze mozna sobie z nerwicą poradzić pózniej działac a efekty przyjda . Elizko w ogrodzie spedzasz czas pewnie piękny będzie ...ja kocham kwiaty..uwielbiam piekne ogrody. Ludzie sami czasem potrafia fajny skomponować.. Wróciłam z pracy spacerek juz zaliczyłam:) Pawle nie brałam tego leku....ale powiem Ci jedno kazdy lek ma takie skutki uboczne ze jak sie wczytasz...to strach brać:)

Teraz zacytuje Wam pare mysli: Władysław Grzeszczyk *Wady i zalety - to często jedno i to samo. Tylko z różnych punktów widzenia.* Władysław Grzeszczyk *Czasem dopiero na skrzyżowaniu człowiek zaczyna zastanawiać się - dokąd idzie.* Władysław Grzeszczyk *Najtrudniej pozbyć się straconych złudzeń.* Władysław Grzeszczyk - Parada paradoksów *Człowiek się nie zmienia, człowiek czasem - po prostu - daje się tylko poznać z innej strony.*

Kochani tyle o Tym mówimy..ale trzeba to ciagle powtarzać. Wszystko zaczyna sie od nas to my mamy problem i my też mozemy sobie z nimporadzic...trzeba tak niewiele bo troche wiary w to ze możemy...smiać sie cieszyc nawet po spotkaniu z nerwica ze to nie koniec radosci naszego zycia...ze po tym co przejdziemy jestesmy silniejsi i madrzejsi. Siła kazdego z nas to nie brak słabosci ale uświadomienie sobie ich. Wiedza o sobie samym bardzo nam sie przydaje

Xena piekne, wystarczy ze zyjemy swiadomie. Co do wad i zalet ja je teraz odkrywam i wlasnie tak mysle ze to jedno i to samo. Tez doszlam do wnioskow ze moja mama stala mi sie blizsza-emocjonalnie. Zaczynam ja rozumiec jako zwykla kobiete ktora ma wiele pozytywow-chociazby to ze jest mama, wiele robila w domu (tego sie wogole nie docenia i nie mowi w swiecie) zaczynam patrzec ze spokojem, potem pracowala.Zaczelam dostrzegac jej pozytywy =kiedys tylko widzialam jej braki a tym samym widzialam braki u siebie. I powiem ze im bardziej odkrywam tzw wady i zalety choc to to samo to zlosc mila i staje mi sie bliska. A tym samym ja sama dla siebie staje sie taka normalna nie idealna, po cholere byc idealnym. Co jest jeszcze fajnego to to ze zaczelo sie od wybaczenia, ktore bylo takie tam, potem ono zaczelo we mnie dojrzewac stawac sie swiadome . ja po spacerze z pieskiem u mnie ludzie w ogrodach, cieplo. Co do pracy to jakby sie mniej boje i jestem juz gotowa))

Skolowana czy tylko dusisz sie jedzac, a co z piciem? czy tez sie dusisz. ? Nigdy tego nie mialam ale tak sobie mysle ze zaczelabym od plynnych produktow a potem wlaczalabym jakies inne. A jak ty myslisz czego sie boisz, ze co sie stanie. bo ja z doswiadczenia wiem ze jak zaczelam oswajac sie z moimi lekami to one stawaly sie mi blizsze az gdzies gasly, nie uciekaj