Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Życie po nerwicy

xena

Rekomendowane odpowiedzi

Taka jedna..32 To ze jestes teraz sama to nic nie przekresla, moze zbyt mocno skupiasz sie na tym ze jestes sama i ze bardzo chcesz zmiany a tym samym nie widzisz nic dookola. Jestes mloda, wywal z siebie to co boli a samotnosc -kazdy jest samotny na swoj sposob, nie uciekaj od samotnosci.Moze jestes w zwiazku ktory ciebie krzywdzi, ty wiesz najlepiej,ale warto walczyc o siebie ))

Takajedna a Sufur mial chyba na uwadze *do zlych drzwi pukasz*-watek ze tu jest tematyka Zycie po nerwicy a chyba zasugerowal watek z nerwicy sie wychodzi. powiem ci ze na watku z nerwicy...bylam ok 2 lat. Tam jest duze wsparcie bo kazdy pisze swoja historie i jestesmy wsparciem dla siebie, bo wiadomo ze kazdy cos przeszedl i moze podpowiedziec. Warto)))

Sufur ))) chcialam pomoc a znam ciebie jak piszesz wiec napisalam bo widac ze nasza taka mala sie meczy-pozdrawiam))) i pieknie opisales te rozgraniczenia na watku z nerwicy sie wychodzi super. To ze nie warto sie nakrecac ja dopiero robie ten kroczek ale najwazniejsze to to zeby nie udawac nikogo innego niz sie jest.

Elizko -można się poznać -pisząc tutaj ponad rok..... Wiesz -jesteśmy typowo *książkowymi* przykładami ;nasze zachowania są powielane i my też powielaliśmy te zachowania -zapanować nad nimi ;zmienić nastawienie ,myślenie ,,,,ale co najważniejsze zacząć od siebie; od zmian siebie i późniejsza akceptacja i pokochanie siebie...Jak wspomniałaś -bycie sobą -bez maski; nie udawanie porównywanie się z kimś... pozdrowionka:)

Sufur najwazniejsze jest aby uchwycic te mysli i szukac w sobie pozytywu ktore zniweluje te glupie myslenie o nas samych. Czasami wynika to z wielopokoleniowych zachowan, wychowania. I zadac sobie pytanie czy to jest prawda? ja czesto lapie sie na tym ze automatycznie wlaczam stare myslenie o sobie, nakrecam sie ale potem pytam siebie kobieto co ty robisz - to nie jest prawda. ja dopiero zaczynam ale chce isc ta droga

Taka jedna uwierz ze chcemy ci pomoc, a forum z nerwicy sie wychodzi wlasnie jest jakby -pierwszym krokiem gdzie kazdy pisze o sobie. Nik nie ma zamiaru ciebie tutaj ranic,ponizac, czy dowalac. kazdy cos przeszedl w zyciu.A ja widze ze ty odebralas to jako atak na siebie, a do tego jeszcze myslisz o sobie ze jestes glupia. ja osobiscie odebralam ciebie jako osbe szukajaca pomocy.Tyle.