Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Życie po nerwicy

xena

Rekomendowane odpowiedzi

Kamea to dziś żadna pogoda nie popsuje Ci humorku:) Elizo dzis to cieżko umnie z optymizme...dobudzić sie nie moge...spac mi się chce po dwóch kawach jestem....córka za to mimo szarosci ...senna nie jest i bawic sie chce laeczkami z mama...:):) Miałam z nią jechać do siostry ale katarek ma a tam małe dziecko jest nie chce zeby sie przeziebiło. Wiecie dosównie wszytko mnie dzis boli...znaczy jak bym poszła spać to by pewnie przeszło...:):) No ale wysilic sie musze troche no nie ma łatwo. Kaka tak i pomysleć że poza tym mam wszystko... Jakie to zycie byłoby łatwiejsze. Wiecie próbuje wykrzsac z siebie dziś troche energi

Kaka ja tez tak robie:) Tak sobie tłumacze ze mogłabym byc jeszcze w gorszej sytacjii...to powiedzmy działa..tylko w domu mi wtedy mówia że sa tacy co maja lepiej itd...i wtedy ten mojemu optymizmowi jakos cieżko sie przebić przez to marudzenie i narzekanie. Ale tak na spokojnie...to wiadomo ze sa tacy co opływaja i wogóle...ale skoro nie moge sie do nich przyrównać materialnie to czy mam sie tym tak przejmować,...

Xena dokładnie jedni muszą mieć gorzej , zeby inni mieli lepiej hehe Szkoda się przejmować trzeba żyć z tym co się ma i cieszyc z tego co się ma. Mnie też czasami szlak trafia jak widze co niektórzy mają a le jak czasami słysze skąd to mają to uwierz wole tego nie mieć i mieć czyste sumienie i żyć bez strachu, ze mnie zamkną.

Dziś to nawet na mame sie wkurzyłam ze sobie taki posiłek dieteczny zrobiła...znaczy ze ściaga ze mnie.....dobrze że w jeżyk sie ugryzłam... Ale spokojnie ...jest coraz lepiej oczy juz mi sie same nie zamykają Znalazłam nastepny powód do cieszenia sie(przydałby mi sie taki kopniak w tyłek jak nic) w domciu sobie siedzę i nie musze jechać do pracy:):) Chociaż zaczyna mi jej troche brakowac...

Ja mam też swoje takie niepisane zasady, ze ja wole czegoś nie mieć niż kupić na raty. Z racji tego, ze mam jedną pensje rózne rzeczy mogą się zdarzyć to wole kupić za gotówkę. Mam kase kupie nie mam żyje bez tego i świat sie nie zawali ztego powodu. W zeszłym roku chlopcy mi mówili mama chodź kupimy tv na ściane itd. bo to siara wszyscy znajomi mają tylko nie my. A ja im na to, ze bez tego da się zyć a kupować dla szpanu nie mam zamiaru. owszem jak tv mi się zepsuje to kupie. Większość ich kolegów owszem ma ale takie byle jakie byle by był płaski bo to trzeba mieć. Ja znowu wyznaje zasadę , ze jestem za biedna , żeby kupować dziadostwo więc jak już kupuje to kupuje dobre jakościowo. Wiec xena głowa do góry i nie ma co patrzeć na innych

Przytocze pewien fragment z *Minuty mądrosci* A. Mello *Czy jest możliwe zdobycie Madrości, w ciagu jednej minuty? -Z pewnoscia-odpowiedział Mistrz -Ależ jedna minuta to chyba za mało? -To pięćdziesiat sekund za dużo. Nieco pózniej Mistrz zwrócił sie do swoich zakłopotanych uczniów: -Ile czasu trzeba, by spojrzec na ksieżyc? -Po cóz wiec te wszystkie lata duchowych zmagań? -By otworzyc komuś oczy potrzeba niekiedy całego życia. By ujrzeć- wystarczy błysk chwli*

To mam jeszcze jeden fradmencik:) *Mistrz juz za życia stał sie legendą. Opowiadano, ze pewnego razu bóg szukał jego rady: -Chciałbym zabawic sie z ludżmi w chowanego. Pytałem aniołów jakie jest najlepsze miesce na kryjówke.Jedni mówia ze głebie oceanow. Inni ze sztyt najwiekszej góry.Jeszcze inni, ze niewidoczna strona tarczy ksieżyca lub któraś z odległych gwiazd. A Ty co o tym sądzisz? Mistrz odpowiedział: -Ukryj sie w ludzkim sercu. To ostatnie miejsce o którym pomyśla*

xena.....a sluze optymizmem. wg zasady inni maja gorzej:p)opowiem moj ulubiony kawal.......no:)!oooooo i glowy tyczy:) kobieca komorka weszla do mozgu mezczyzny i...szuka meskich komorek,szuka,szuka....nic !cisza! az tu nagle w kaciku siedzi jedna meska komorka. kobieta pyta- a gdzie reszta???? meska komorka odpowiada-a reszta jest na dole a ja wyskoczylem na papieroska.

Xena ja też usypiam i coś mnie głowa pobolewa - właśnie drugą kawke popijam a dzisiaj jeszcze pierwszy dzień terapii mnie czeka grupowej . Ja tam twierdze, ze te wszystkie przeszkody na naszej drodze powodują, ze jesteśmy mocniejsi. Czasami trzeba pogłókować, zeby je przejść ale wszystko sie da. Uważam, że Bóg zsyła na nas tyle ile naprawde jesteśmy wstanie unieść- wiec głowa do góry i byle do przodu namwet tiptopem :)

Witajcie dziewuszki Kamea to Ty dzis szczęśliwa babcia. Ksena nie łap mi tu żadnych dołów, dziś smutny bez słoneczka dzień, ale wiosna, ptaszki i inne cudeńka już do nas niedługo zawitają, a teraz bajka na dobry dzień : Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj, jaki spokój można znaleźć w ciszy. O ile to możliwe, bez wyrzekania się siebie, bądź na dobrej stopie ze wszystkimi. Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie i wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha. Porównując się z innymi, możesz stać się próżny lub zgorzkniały, zawsze bowiem znajdziesz gorszych i lepszych od siebie. Niech twoje osiągnięcia, zarówno jak i plany, będą dla ciebie źródłem radości. Wykonuj swą pracę z sercem, jakkolwiek byłaby skromna; ją jedynie posiadasz w zmiennych kolejach losu. Bądź ostrożny w interesach, na świecie bowiem pełno oszustwa. Niech ci to jednak nie zasłoni prawdziwej cnoty. Wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie jest pełne heroizmu. Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia, ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa. Przyjmij spokojnie, co ci lata doradzają, z wdziękiem wyrzekając się spraw młodości. Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu. Nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności. Obok zdrowej dyscypliny bądź dla siebie łagodny. Jesteś dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy, masz prawo być tutaj. I czy to dla ciebie jest jasne czy nie, wszechświat bez wątpienia jest na dobrej drodze. Tak więc żyj w zgodzie z Bogiem, czymkolwiek on ci się wydaje. Czymkolwiek się trudnisz i jakiekolwiek są twoje pragnienia, zachowaj spokój ze swą duszą. Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat. Bądź pogodny. Dąż do szczęścia

Xena - to normalne byc nienormalnym:).zapewniam.moze nawet troche:)fajne i wygodne. inni naprawde maja gorzej.... optymizm ,poczucie humoru i wiara...ja np wierze w swojego aniola stroza.czasami walil mnie po glowie ,ze zle robie, ze nie tak! a ja swoje...zawsze wychodzilo na to ze to aniol mial racje ,dlatego juz wiem ,ze nie jestem nieomylna:)a bledy ...kazdy je popelnia. dziewczyny to trudne ,ale sprobujcie zapomniec o nerwicy a w momencie objawow prob.malymi krokami je bagatelizowac =przeciez nawet jesli lęk uruchamia maszyne negatywnych mysli i strachu to na pewno nie umrzemy,prawda? bo ile razy mozna umierac.strach-lęk-i jeszcze wiekszy strach i lęk - dochodzi do hiperwentylacji(brak powietrza,trzesawka i ....)błedne kolo. mnie nerwica nauczyla pokory i dystansu do zycia. hmm trudno teraz tym cierpiacym uwierzyc ,ale dzieki niej teraz zyje i to zyje inaczej.a jak cenie to co mam.mam nadzieje,ze nawet zmadrzalam. a moje zycie zmienilo sie diametralnie. tez bywam leniwa:),ale to dlatego ,ze juz wiem ,ze nic nie musze. mieszkanie nie musi byc na blysk-nie zawali sie.ja nie musze byc zawsze zwarta i gotowa.szkoda czasu na perfekcjonizm.nie ma ludzi idealnych...takich przykladow mozna mnozyc.aaaaaa nawet zycie takie najbardziej prywatne(mezczyzna)-tak szczesliwa jeszcze nie bylam.a wszystko dlatego ze bardzo chcialam i chce ciagle....np schudnac:) wszystkim sie uda...ja to wiem...wszystkim...-tylko zacznijmy robic porzadki w naszym zyciu bo ono jest nasze i nikt za nas tego nie zrobi. ech ...wiecie ile moich kolezanek ma mnie za autorytet,za madra osobe=ale taka inna)hehehehe a ja zwykla .normalna:) baba jestem ,ale ta co to juz wie czego chcce a nie ta co wie czego nie chce! caluje mocno ide do banku buuuuuuuuuuu po pieniazki. tyle:)

Dziewczyny dzieki :) Ja wyszłam na mały spacerek i mnie córce dobrze zrobił:) Okna pootwierałam i prziewtrzylam to co że na deszcz sie ma:) Wiatr moze i szaleje ale nie jest zimny przynajmniej w moim odczuciu. Ale noga przypomniała o sobie... Wiecie jak mnie łapie takie coś...sama nie wiem co....to nie robie z tego problemu. Oj tam każdemu można pomarudzić, chyba jeszcze można mnie znieść..... Rozmawiałam z koleżanką i śmiałam się z siebie ze dziś to moja mam przy mnie ...18 nastaka:):) Oj tam taki dzień mam.