Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie przy kołataniach serca przy niedoczynności tarczycy

Gość gosciowa999

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gosciowa999

Witam. Jestem nastolatką. Mam pytanie, a mianowicie: czy podczas kołatania serca można czuć pewne osłabienie? Bo kiedyś (akurat byłam wtedy poza domem, a konkretnie w galerii handlowej) tak właśnie miałam. Chodziłam po tej galerii dość szybko przez jakiś czas i nagle poczułam jak wali mi serce i jakoś mi słabiej, do tego nogi mi drżały, bałam się że zaraz zemdleję albo coś mi sie stanie. Kiedy usiadłam i chciałam coś zjeść, dalej czułam sie tak samo i te kołatania jeszcze długo nie przechodziły. Dodam, że mam niedoczynność tarczycy, leczę się na to już ok. roku. No i dodatkowo byłam wtedy *pod wpływem* Aviomarinu (bo galeria jest dość daleko a ja mam chorobę lokomocyjną). Czy możliwe że to też przez ten lek czułam sie taka osłabiona? Czy w ogóle przy kołataniach serca to normalne się tak czuć? Proszę, pomóżcie.

Kołatanie serca zdarza się przy źle pracującej tarczycy.Należy często badać poziom hormonów tarczycy i przytarczyc i pilnować,by poziom był stabilny.Może zapomniałaś połknąć tabletkę na tarczycę.Albo była zbyt duża przerwa miedzy jedną ,a drugą.Przeczytaj też ulotke aviomarinu.

Niedoczynność tarczycy może też mieć czasem takie objawy jak : -spowolnienie ruchów,spowolnienie myślenia,objawy jak w depresji.Ale nie u wszystkich.Dlatego trzeba bardzo pilnować ,by systematycznie i skutecznie sie leczyć i niczego nie zaniedbać.Pozdr.