Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy a problemy z kręgosłupem

Gość Ivan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Chciałem prosić o poradę i ewentualnie o potwierdzenie moich przypuszczeń. 7 dni temu zaczął się u mnie kłujący/świdrujący ból głowy. Raz boli w części potylicznej raz po lewej stronie potylicy (czasem trochę wyżej). Początkowo myślałem że to nerwica. Że ten ból jest spowodowany przez nadmierny stres. Sam lekarz powiedział że możliwe że ból ten jest od stresu. Jednak z biegiem czasu zaczynam w to wątpić. Wydaje mi się że problem leży w kręgosłupie... Od małego się garbiłem. Spałem w najbardziej nie odpowiednich pozycjach. Siedziałem wciąż zgarbiony. Żyłem głównie w najmniej odpowiednich pozycjach. Jakiś czas temu zaczęły mnie boleć nieznośnie plecy. Wtedy zacząłem się prostować, kupiłem odpowiednią do spania poduszkę. Jak przestało boleć tak wróciłem do starych nawyków. Miałem tak z trzy razy. Ostatnio jednak przez ten ból głowy znowu zacząłem się prostować itd. Zauważyłem że rano po przebudzeniu głowa mnie nie bolała (czy bolała mniej) Po wstaniu i rozchodzeniu ból wrócił. Czasem w ciągu dnia mija by po kilkunastu minutach wrócić. tabletki przeciwbólowe nie pomagają. Niedługo mam mieć zrobione eeg a następnie TK (nie wiem kiedy to drugie). U neurologa poruszę tą sprawę. Chce też wyciągnąć od lekarza żeby dał mi skierowanie na prześwietlenie (czy jakie tam badanie potrzebne) żeby zobaczyć czy coś z tym kręgosłupem nie mam. Jeśli to coś ważnego miewałem zawroty głowy oraz nudności jednak jak zawrotów nie mogłem niczym wytłumaczyć to nudności pewnie są objawem mojego reflusku czy też nie wyleczonej bakterii Helikobacter (dwa razy brałem antybiotyk i nie pomogło) chociaż lekarz twierdzi że to także raczej stres. Mam umówioną już wizytę u psychiatry :P Czasem myślałem czy ten ból głowy to nie jest przypadkiem guz mózgu ale przeczytałem że ból wtedy nasila się rano zaraz po przebudzeniu a u mnie jest raczej na odwrót. Więc chyba to nie jest przyczyną. Piszę z zapytaniem czy moje przypuszczenia co do problemów z kręgosłupem są możliwe a także z pytaniem jakie ćwiczenia wykonywać na wzmocnienia całego kręgosłupa i jakie produkty są dobre na właśnie kręgosłup.

Oczywiście porozmawiaj z neurologiem o kręgosłupie,o poduszce do spania,niech cie zbada.Może rzeczywiście problem nie w głowie ,tylko w kręgosłupie tkwi.Może spytaj też czy wg. niego potrzebna ci rehabilitacja na kręgosłup albo sanatorium.

Przy skrzywieniach ,zwyrodnieniach kęgosłupa często ulge może przynieść kilka zabiegów w gabinecie mgr fizjoterapii zajmującego się terapią manualną.Tylko trzeba mieć dokładną diagnozę z opisem.Wtedy będzie wiedział co może robic.Spróbuj też codziennie ćwiczyć wykonując cwiczenia rozciągjące kręgosłup dwa razy dziennie.

Gość dianam88

Polecam kamizelkę wykonaną z łuski gryczanej umieszczonej w pionowych bawełnianych kanałach jest doskonała dla osób cierpiących na bóle kręgosłupa oraz bóle w okolicach lędźwiowo-krzyżowych. Przylegając dokładnie do ciała dokonuje się podczas noszenia masaż ciała wzdłuż kręgosłupa. Masaż ten usprawniając mikrokrążenie powoduje lepsze dotlenienie oraz dożywienie komórkowe. Naprawdę pomaga. można ją kupić w sklepie internetowym: www.eko-med.otwarte24.pl

To chyba wszystko są choroby cywilizacyjne i siedząca praca. A wiele osób pracuje tak kilkanaście godzin dziennie. Ja się nie mogę wyprostować i piecze przy kości ogonowej. Szlag jasny trafia po całym dniu siedzenia. Idę na wizytę do specjalisty Rafała Więcka, może coś poradzi.

A ja chyba zwariuję przez te codzienne,piekące od środka rozrywanie głowy,Latam od lekarza do lekarzaNie mam już sił..Dzisiaj zabrała mnie karetka,nakarmili kropłowkami,ze czuje sie pijana i dali skierowanie na oddział neurologiczny i mam dzis lub jutro jechac.(wrocław ul,borowska).Boże to jakis koszmar który trwa od marca tego roku,,jakas masakra.Mam coprawda przepukline na szyjnym odcinku,do tego jakiś nietypowy naczyniak na piersiowym...ale czy to to?Naprawde mam wątpliowości bo mam to co mam już od dawna,bóle głowy były jak to bóle...ale teraz to chodze po ścianach........nie mówiąc o dziennej porcji tabletek p/bólowych...4 tyg,zabiegów na kregosłup chyba mi pogorszył mój stan niż pomógł....Boję sie o głowe...Ratujcie...Dodam jeszcze że tomograf głowy wykazał pół roku temu małego tętniaka pajeczaka(?)ale na wizycie prywatnej neurochirurg stwierdził ze jest zbyt mały żeby powodowac takie objawy...i dalej niewiem co jest,Oczy siadają..pieką,bolą..ledwo widze.Zwariuje chyba,a chce zyc..mam 40 lat...Pomózcie..

Witajcie,kilka postów wcześniej pisałam o wysłaniu mnie na Wrocław do szpitala na ul.Borowską..otóż wyobrażcie sobie,że po 10 godz.pobytu w nim(zrobieniu tomografu,badaniu krwi) odesłali mnie z powrotem do punktu wyjścia czyli do neurologa...Koszmar jakiś...Ja już sił nie mam co mi jest...Wczoraj miałam wizyte u neurologa(prywatną na cito-bo zwariuje z tym bólem) w Dolmedzie noi skierowali mnie na kolejne badania...oczywiście prywatne ale pomijam już to bo chociaż licze się z kazdym groszem to zdrowie jest dla mnie najważniejsze...Tyle że niewiem czy dożyje miesiąca czasu kiedy mam wrócic z tymi badaniami....Pani Doktor dała mi ketonale 100 i inne leki które od wczoraj biore a głowe jak rozsadzało tak dalej rozsadza!!!!!Najgorsze to pieczenie...bo do bólu głowy przyzwyczajona jestem od lat....ale to CODZIENNE pieczenie od samego rana mnie wykańcza!!!!!Nie mam sił...Pomózcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tomograf ok,badanie krwi ok......

Gość Zadowolony

Znajdź dobrego masażystę/chiropraktyka w swojej okolicy, który wymasuje ale też odpowiednio nastawi zrotowane kręgi. Dobrym pomysłem jest też zmiana materaca na profesjonalny, odpowiednio dopasowany do indywidualnych dolegliwości. Ja z reguły polecam pacjentom Viscotherapy - wg mojej obserwacji jest najlepszy na rynku.

Bardzo sobie chwalę okłady na ciepło lub zimno przy różnych typach bólu. Mnie najbardziej męczą bóle głowy i tutaj się sprawdza zimny okład. Do takiej terapii to zamawiałam specjalne żelowe kompresy Flex Sanity. Są do wielokrotnego wykorzystania, nie ma znaczenia czy się ogrzewa czy oziębia to trzymają temperaturę tak samo dobrze i długo.

Gość MarzenaK123

Dobry neurolog to podstawa, ja chodzę do Enel-Med. Miałam podobne objawy, co ty. Okazało się, że miałam problem z dyskiem. rehabilitacja plus farmakologia (leki od neurologa). Zalecił mi też więcej ruchu, w ogóle (dotlenienie mózgu to ważna sprawa!) i naprawdę, bóle pojawiają się coraz rzadziej, mam nadzieję, że niebawem znikną na zawsze.