Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca przy problemie z zastawką i niedoczynności tarczycy

Gość greta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od mniej więcej 6 lat borykam się z pewnym problemem. Dość często mam takie dziwne uczucie jakby powietrze przepływało mi przez serce, na chwilę się zatrzymało/napompowało, a zaraz po tym wali jak oszalałe i do tego dochodzi uczucie *chrupania*. Zazwyczaj takie objawy występują po wysiłku, ale zaczęłam je mieć nawet wtedy, gdy po prostu siedzę i nic nie robię. Byłam z tym 6 lat temu u kardiologa, zrobiłam EKG i echo (jak dobrze pamiętam), lekarka powiedziała, że wszystko jest ok. Ma zastrzeżenie jedynie do tego, że jedna z zastawek *lata* mi jak chce, ale z racji tego, że wtedy miałam 16 lat, Pani doktor stwierdziła, że to powinno się z wiekiem unormować. Widocznie chyba się nie unormowało. Dodam, że od prawie 2 lat leczę się na niedoczynność tarczycy. Myślałam, że takie objawy przez to się biorą, ale mimo brania leków nie ustępują. Co ważniejsze przy takich napadach serce mimo wszystko równo mi bije. Dzisiaj po schyleniu się i wyprostowaniu miałam jeden z takich napadów, ale tak mocny że nigdy takiego jeszcze nie miałam. Myślałam, że będę dzwonić na pogotowie, bo zrobiło mi się do tego słabo, ogarnęły mnie duszności i serce mało mi nie wyskoczyło. Ktoś wie od czego może mi się tak robić? I czy ta zastawka, która mi *latała* mogłaby mieć z tym związek?

O zmianie kardiologa nie ma co mówić bo byłam tylko raz i to 6 lat temu. Mam wizytę umówioną ale dopiero za 2 tygodnie, więc jeszcze mnóstwo czasu. Dlatego myślałam, że za ten czas ktoś mi napisze o czym mogą świadczyć te objawy