Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czerwone i swędzące strupy na skórze

Gość malinka333

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malinka333

Mam 19 lat, jakoś w wieku 12-15lat zaczęły mi wyskakiwać na ciele różne swędzące, czerwone strupy. Chodziłam do paru dermatologów i każdy mówił coś innego, jeden dermatolog, że to przy łuszczyca (?), a większość, że to z alergii, ale nigdy nie usłyszałam, co to dokładnie jest. Chciałam pobrać *wycinek* z tego strupa do badań, lecz Pani Doktor powiedziała, że to na pewno z alergii i nie potrzeba. Może ktoś ma coś podobnego i powie mi co to jest? Mam alergie na kurz, roztocza, pyłki, zboża itp. Pare lat temu było wiele gorzej i dużo więcej tego było w różnych miejscach. Teraz zazwyczaj te strupy występują w okolicy pach, na łydkach, dłoniach i też często nad tyłkiem. Chodzę na odczulanie i mam nadzieje, że to coś da na te plamy. Nie wiem dokładnie kiedy występują te zmiany, w sensie kiedy są najbardziej nasilone, ale są ze mną cały czas. Raz mniej, raz więcej. Tutaj zdjęcia: http://www.voila.pl/428/e7k3q/

Słuchaj,dziewczyno.Kup sobie pomadę ojca Grzegorza.jest to skuteczna rzecz na łuszczycę ,na alergie kontaktowe,trądzik,a nawet na łupież.Najpierw trzeba umyć się w ciepłej wodzie mydłem ,,Biały jeleń**-tym zwykłym, a potem przez dwie -trzy minuty zmywać ciało ta pomadą.Garść należy nabrać na miękką frotową myjkę i lekko zmywać miejsce po miejscu.Zresztą na opakowaniu wszystko jest dokładnie wyjaśnione co i jak.Przed użycie mocno potrząsnąć,by składniki sie wymieszały.Spróbuj, może i na ciebie zadziała.I koniecznie napisz czy zadziałało.Ja znam człowieka,który w ten sposób pozbył się wykwitów łuszczycowych na owłosionej skórze głowy [przynajmniej na jakiś czas.Bo przecież z łuszczycą zyjesz do końca.Mozna zaleczyć.Ja używałam to na alergię i też mi pomogło na uczulenie po plastrze przeciwbólowym.Koniecznie napisz czy była jakaś poprawa.

Pewnie tak naprawde to super sprawa,,,,,,,,mi przez 6 miesiecy nie potrafili wylwczyc mojej choroby a jak trafiłam na kliniki dostała prócz leku jeszcze codzienie przez trzy tygodnie lezenia te lampy i po wyjsciu 20 seri i wszystko mineło,naprawde.....tylo to co ja mam to lubi powracac i teraz własnie mam mały rzut ale tylko na stopie i ustach a tak to w zeszłym roku byłam wysypana calusienka ................

Te pomadę chyba mozna w zielarskim sklepie kupić,a jak nie,to zapytaj w tym sklepie gdzie u ciebie można.U mnie sprzedaja to tam,gdzie tzw. zioła klasztorne.Przy kościele jest taki sklep.A może i w aptece to jest .Tego nie wiem,bo nie sprawdzałam.Spróbuj to i czekam na relację czy pomogło.

Biały jeleń ma tu posłużyć temu,aby skóra była czysta,a ta pomada dostatecznie nawilża,Ma konsystencję rzadkiej galaretki,bo zawiera m. innym len mielony...reszty składników nie znam ,bo klasztorni zielarze trzymaja recepturę w tajemnicy.Jeśli to łuszczyca[to musi lekarz stwierdzić],to skuteczne jest też leczenie kapielami siarczkowymi w uzdrowisku Busko Zdrój.Byłam tam kiedyś i rozmawiałam z rodzicami 14-latka,cały był w czerwonych plamach i miał na całym ciele łuszczycę.Po 3 tygodniach widać było wielką poprawę.Prawie całkiem znikło wszystko.

Wiesz ciekawe z jakiej okolicy jestes ,,,,,bo ja łaziłam po gabinetach z moja choroba i nic mi nie pomogli a znalazłam przychodnie dermatologiczna przyszpitalna i natymiast mnie połozyli i zaczeli leczenie a tak chodziłam od gabinetu do gabinetu i wygladałam tragicznie!!!!!!!!!!!!!!tak wiec najlepiej znajdz taka p[rzychodnie ...........

Nawet jakby to grzybica była,to ta pomada tez pomaga.Właśnie przyniosłam to opakowanie i przepisujeę z opakowania:.,,leczy alergie kontaktowe,grzybice powierzchniową skóry, grzybicę nóg ,trądzik,łupież,zapobiega wypadaniu włosów,oczyszcza skórę,nie drażni jej,likwiduje liszaje i pęcherzycę.**

Gość malinka333

Grzybica by mogła się nawet zgadzać, bo mam też dolegliwości z *wnętrza* które mogłyby wskazywać na to. Ale tyle lat bym miała takie wykwity? Czytałam że mozna to sprawdzić w ten sposob, ze smaruje sie skóre maścią na grzybicę i jeśli znika to znaczy, że organizm jest zakażony, a jeśli nie to inna choroba skóry.