Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Senność i zmęczenie a nadciśnienie

Gość magda111

Rekomendowane odpowiedzi

Gość magda111

Cisnienie120*140 38 lat Zmierzylam sobie cisnienie i wyszlo takie.wczesniej dlugi czas siedzialam przy stole pijac herbate,nie ma wiec mowy o zmeczeniu.nie mysle o tym ze jestem chora ale ostatnie miesiace bardzo chce mi sie spac i ciagle jestem zmeczona.czy takie cisnienie to powod pojscia do lekarza?dziekuje z gory za odpowiedz.

Gość magda111

Bylam na wakacjach,odwiedzialm tesciowa a poniewaz ona mierzy sobie cisnienie kilka razy dziennie po prostu dla zartu mi je zmierzyla.Powiedziala ze jest straszne ale Ona ze wszystkiego robi wielkie bum.Potem zmierzylam uu siostry innym cisnieniomierzem i wyszo podobne.Ale dlaczego niemozliwe?Tzn ze co?Wiem ze drugie powinno byc nizsze.Kiedys moje cisnienie to bylo w granicah 120 na 60 albo 70.

Przeczytaj: ,,przyczyny nadciśnienia** oraz: ,,niefarmakologiczne sposoby leczenia nadciśnienia**.Sama mozesz sobie obnizyć ciśnienie,bo nie jest takie duże.Tam masz potrzebne informacje.Mozesz tez codziennie pić ziele jemioły,co trochę obniża cisnienie.Najpierw spróbuj ze 3 miesiące zastosować podane w w. w. tekstach sposoby- na pewno ci wróci do normy.Jak nie ,to dopiero wtedy do lekarza.Często podwyższone ciśnienie jest wynikiem wzrostu wagi,zmniejszonej ilości ruchu,stresu,palenia itp...Codzienne ćwiczenia[szybki marssz,pływanie czy gimnastyka] schudnięcie parę kilo pozwala często powrócić do normalnego ciśnienia.Warto spróbować.