Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lekka arytmia serca

Gość ANIA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pare pytan.Dwa lata temu mialam robione badanie Holtera.Okazalo sie ze mam leka arytmie serca.Lekarz powiedzial ze nie ma czym sie przejmowac i zeby duzo jezdzic na rowerze itd.Czy powinnam w jakis sposob sie leczyc?Ostatnio bardzo czesto mam bole w okolicy serca(nie wiem,byc moze to tylko nerwobole).Czesto nierownomiernie bije mi serce co bardzo utrudnia mi zycie.Czasami kiedy zasypiam zrywam sie nagle bo mam wrazenie ze serce przestalo mi nagle bic.Pozniej odczuwam lek i dlugo nie moge zasnac.Czesto robi mi sie slabo. Czy to mozliwe ze arytmia w jakis sposob mogla uszkodzic mi serce i dlatego teraz odczuwam bole?Czy lekarz powinien skierowac mnie na jakies badania? ARYTMIA
witam.teŻ mam podobne objawy w tej chwili mam 29 lat ,wszystko zaczĘŁo sie 11 lat temu kiedy nagle zobaczyŁem ciemnoŚĆ i jakby nagle ustaŁa praca serca.po tym zdarzeniuu byŁem wystraszony byŁem u lekarzy ale niby wszystko ok,najgorzej jest wieczorami nagle zasypiam i budze siĘ po godzinie lub dwóch z przyspieszonym biciem serca.mam takie cykle tydzieŃ jest w porzĄdku a dwa tygodnie znowu to samo,nie wiem co robiĆ ,co jest grane.raz jadĄc do pracy poczuŁem jak mi by w Środku wszystko rozerwaŁo.sam chciaŁbym wiedzieĆ o co chodzi.jakby co proszĘ pisaĆ na emaila dziĘkujĘ i pozdrawiam ten strach jest nie do wytrzymania
znam to doskonale!! Sam mialem.Czasami miewam nadal te objawy ale juz w malym stopniu.Mialem ablacje(czyt.definicje)mam 23lata i powiem Wam o co chodzi.Sa 2 przyczyny:albo spowodowane jest to Waszymi stresami i najzwyczajniej serduszko ma dosc(starajcie sie ten strach przed tym stanem opanowac-bojac sie tego mozemy czesto ten efekt wywolac sami!!-autosugestia.Lekarze mi to uswiadomili),albo jest troszke gorzej.Zapraszam wtedy do poradni omdlen(tak to sie nazywa)Mozna tam naprawde duzo sie dowiedziec.Powodzenia!nie bojcie sie!!-to wszystko jest do wyleczenia i napewno sie Wam uda!Pozdrawiam

Mi się fajnie mierzy kontroluje ciśnienie urządzeniem SmartCardio. Marka Sanity, także polska firma, nie jest to podrabiany quasi medyczny sprzęt gdzieś ze wschodu. Wykrywa arytmię, ma duży czytelny wyświetlacz LCD, także nawet jak jest ciemniej w mieszkaniu to wszystko dokładnie widać.