Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne uderzenia serca, ból głowy i stres na myśl o chorobach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 13 lat i opiszę wam moją historię A więc siedziałem sobie spokojnie na fotelu oglądając film i nagle poczulem takie 3 silne uderzenia serca wstałem szybko pomyślałem że to zawał to koniec umieram ok troszkę się uspokoiło i od tego się wszystko zaczeło.Poszedłem się myć i wtedy nie moglem zlapac pelnego oddechu bralem tak mocno ten oddech czułem że nie do końca wypelnia moje płuca.Potem czytałem na internecie różne choroby objawy ich poprostu bylem wykonczony psychicznie.Poszedłem do lekarza zrobiłęm ekg wyszło bardzo dobrze morfologia z rozmazem Ob-3 czyli wspaniałe płytki ok mocz też ok żadnej tarczycy ani innej.Trochę się uspokoiłem ale potem byłem niespokojny caly czas musialem cos robic machac nogami obgryzac paznokcie nie moglem spokojnie usiedziec w miejscu i problemy z sercem znikneły.Wstałem na drugi dzień zaczeła mnię boleć głowa znowu internet i wyczytuje choroby guz mózgu i inne wczytalem objawy itp Zawsze sobie wmówie jakąś chorobe teraz problemy z sercem zniknely zaczely się z głową że to guz mózgu gdy uslysze te słowo albo tętniak to robi mi się slabo Bardzo się boje nie wiem co się ze mną dzieje bardzo dużo siedze przy komputerze 6-7 h dziennie oczy mnie zaczynają boleć i głowa musze mrużyć oczy przed kompem czuję sie jakbym mial goraczke a jej nie mam 36,5 a czuje jakbym mial z 38/39.A i jeszcze w szkole w klasie matematycznej też musze mrużyć oczy bo mi łzawią a w innych klasach np od polskiego tak nie mam tylko w klasie matematycznej.Prosze o odp czy to nerwica dodam że przeczytam objaw usłysze guz mozgu gdzies i odrazu czytam objawy moje życje nie jest takie jak kiedyś wczesniej bylem wesoly a teraz mam zle samopoczucie przez to wlasnie rzadko wychodze na dwór teraz w zime prawie wgl i 6-7 h przy kompie dziennie.

Witam Cie, po pierwsze spedzasz za duzo czasu przy kompie,musisz wychodzic na dwor,trzeba sie dotlenic,mozg bedzie lepiej pracowal.Moze masz jakies problemy,jakis stres,cos Cie trapi.U mnie byly podobne objawy-dusznosci,zawroty glowy,kolatanie serca,wszystkie badania wyszly prawidlowo-mam nerwice lekowa,ale to spowodowane samotnoscia.Teraz wychodze z domu,spotykam sie z ludzmi i jest lepiej.Moze interesujesz sie jakims sportem,zacznij cwiczyc,zobaczysz wszystko sie zmieni.Zycze powodzenia:)Asia

Dziś byłem na dworze, będe wychodzil codziennie na spacery itp.Ale chodzi o to gdy uslysze np w wiadomosciach że ktoś mial jakiś zawal albo udar albo ma jakiegoś guza mózgu to słabo mi się robi wtedy cisnienie mi skacze i czytam więcej o udarach zawalach guzach mózgo i wtedy doszukuje u siebie tych objawów.

Jak masz dobre badania to jak możesz mieć guza mózgu, zgłoś się do psychologa nie ma co się wstydzić a zawsze ci coś pomoże czy doradzi.Ja też w jednej klasie czułem się dobrze w innej fatalnie też nie wiem od czego to zależy ale z czasem mi przeszło.

Czesc,cieszy mnie ze wychodzisz na spacery.Ni.e nakrecaj sie samemu na rozne choroby,tez tak mialam,jak mnie dopadal lek,cisnienie wysokie-mozg myslalam,ze mi wyskoczy i jak bylam u lekarza to czekalam az mi powie ze mam guza muzgu Chodze do psychologa i bardzo mi pomaga,moze Ty tez sie wybierz,bo jestes zdrowy,tylko cos innego cie trapi.A co na to Twoi Rodzice,moze to byc tez dojrzewanie,staraj sie odpedzac te natretne mysli od siebie,pomysl o swoich marzeniach:)Zycze spokoju pa pa .