Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy z żołądkiem i częste oddawanie moczu przy złym samopoczuciu

Gość morelka333

Rekomendowane odpowiedzi

Gość morelka333

Od długiego już czasu mam problemy z jelitami, żołądkiem i samopoczuciem oraz ciągle sikam nawet jeśli mało wypije. Miałam robioną gastroskopię - nic nie wykazała, rok temu robione badania moczu i krwi, które też były wporządku, lecz teraz doszło więcej objawów niż wcześniej, bo dzieje się tak na pewno już jakiś ponad rok, a nawet dwa lata. Mam 18 lat. Pare lat temu brałam dużo antybiotyków głównie przez skóre, bo mam chorą skóre lecz do tej pory nie wiem co to jest... jedna lekarka mówiła, że to z alergii, drugi lekarz, ze to przy łuszczyca jakaś, więc do konca nie wiem. Brałam wiele antybiotyków, niektóre BEZ OSŁONY, bo nie wiedziiałam o tym nawet, że mam brać, ponieważ lekarz nawet o tym nie wspominał. Czy po paru latach dopiero objawy jakichś rozwiniętych pasożytów/ grzybicy mogły dopiero dawać objawy i gastroskopia ich nie wykazuje? Dodam też, że moi rodzice ciągle mówią, ze wymyślam sobie różne choroby i mówią, że to wszystko ze stresu i przez psychike :(

Pobierz trochę probiotyków .kupisz je w każdej aptece .Pij siemię lniane ,maślankę ,naturalne jogurty!!!!!nie z owocami ani cukrem ,kefiry .Zobacz czy będzie jakaś poprawa .Nie jedz słodyczy i żadnego cukru .Jesli będzie poprawa to znaczy że miałaś wyjałowiony układ pokarmowy /jeśli nie musisz szukać dalej /

Przy grzybicy nie należy jeść niczego ,co zaiera cukier,mąke lub drożdże,bo to sprzyja rozmnażaniu grzybów.Na choroby skóry ,łuszczycę ,alergię kontaktową,grzybicę,a nawet łupież polecam pomade ojca Grzegorza.Wypróbowane.KOlega z wykwitami łuszczycowymi na owłosionej skórze głowy ogolił sie na łyso i mył tym.Po miesiącu już miał gładką skórę.Ale czy ty zbadałaś czy to na pewno jest grzybica?Można to sprawdzić robiąc wymaz z jamy ustnej na przykład.Na jelita używaj kminku z majerankiem Wcześniej o tym pisałam.

Hej MORELKA. Lekarze Ci nie pomogą. Gastroskopia nic nie wykaże. Masz podrażnione antybiotykami delikatne struktury śluzówki żołądka i jelit na poziomie mikroskopowym. Trzeba dać szansę żołądkowi na regenerację. U mnie było to samo. Po jedzeniu złe samopoczucie, podirytowanie, otępienie (brain fog), szybsze bicie serca, lekko podwyższona temperatura. Częste oddawanie moczu po posiłkach, które dokuczają żołądkowi. Ogólne rozregulowanie układu trawiennego. Gastroskopia nic nie wykazała i tylko uśpiła czujność. Przyczyna takiego stanu rzeczy? Przewlekle zła dieta, alkohol, przyprawy, późne kolacje, za dużo, za tłusto, podjadanie między posiłkami i dużo dużo innych grzechów... Cierpi rozregulowana maszyneria do trawienia, cierpi i sterownik (mózg) który dostając nieoczekiwane, bądź opóźniające się informacje próbuje to jakoś regulować. Jak to naprawić? Długa historia. Najogólniej w pierwszej kolejności kilka dni postu z dużą ilością wody, później ścisła dieta. Eh.. dużo by opowiadać. *Gdybym wiedział to co wiem...* parę lat wcześniej zaoszczędził bym sobie masę kłopotów. Zdrowia życzę.