Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania serca i drżenie rąk przy niedoczynności tarczycy u nastolatki

Gość magda1333

Rekomendowane odpowiedzi

Gość magda1333

Witam, mam 13 lat i niedoczynność tarczycy (z podejrzeniem choroby Hashimoto). Wiem ze moga przy tym wystepować kołatania serca. Jednak czy przy nich dzieje sie cos więcej? Dzisiaj w szkole byłam spokojna, siedziałam normalnie na lekcji i nagle poczułam, jak szybko bije mi serce. Mimo spokojnych oddechów dalej było tak samo i szczerze mówiąc nie wiem, ile czasu to trwało bo przestałam to w koncu sprawdzać. Jednakże przy tym kołataniu czułam taki dziwny, przeszywający ból w klatce piersiowej, głownie po lewej stronie. Nie był mocny, ale nasilał sie przy głębokim wdechu. Czy to normalne przy kołataniach serca? Czasami tez podczas kołatania czuję się słabiej i drżą mi nogi (jeśli chodzę lub stoję to tak właśnie czuje). Ciągle o tym myślę i boje sie o swoje zdrowie. Powinnam isc do kardiologa?

Lepiej będzie jak skonsultujesz to z lekarzem, chociaż myślę , że wykluczy inne choroby.Też choruję na niedoczynność i mam podobne objawy, ale wiem ,że to co się ze mną dzieje to efekt niedoczynności, byłam u kardiologa i zrobił mi szereg badań. Czasem łapie mnie taki nagły ból na środku klatki piersiowej, trwa dosłownie minutę, czy ty też tak masz?