Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w sercu w ciąży

Gość elzi

Rekomendowane odpowiedzi

hej, jestem w 34 tyg. ciazy. Od 4 dni i nocy mam straszne klucie w sercu, tak jakby kolke lub jakbym miala igle. Nie puszcza ani na krok. Nie spie po nocach bo bol nie pozwala. Bylam u lekarza, zrobil mi usg, ekg i badal rutynowo. Mowi, ze serce w porzadku i nie widzi nic podejrzanego. Mowil, ze to byc moze nerwobol, bo dziecko naciska mi gdzies i to sie odbija na sercu. Przepisal mi tabletki mineraly - kalium i magnez. Niestety nic nie pomaga. Bol nadal istnieje do tego stopnia, ze nie moge ani lezec na lewym boku, ani sie smiac czy kaszlec lub oddychac. Do tego lewa reka zdretwiala o wiele mocniej od prawej. Od czego to sie dzieje? Jak zlikwidowac to klucie? POMOZCIE. Boje sie ze to juz za dlugo i ze moze mi zniszczc serce. Prosze o rady. Ja juz nie moge tego dluzej zniesc - straszny bol. elzi.
Gość Weronika17
Ja też mam takie kłucia serca, zrobiłam badania profilaktyczne: EKG (nic nie wykazało), chodziłam na pomiary ciśnienia (ale też nie jest za wysokie takie w normie) i nie wiem od czego to jest. Możliwe że na punkcie stresu, bo najlepiej w ogóle się nie denerwować, ale w tych czasach się tak nie da. Nie wiem jak walczyć z tym kłuciem. Lekarze porobili badania i nie wiem od czego to może być.
ja tez miewam od dzieciecych lat takie kłucie i ostatnio znalazłam jego przyczyne! To wszystko z nerwów!! Jak wziełam tabletke na uspokojenie taka mocniejsza to mi momentalnie przeszlo a bol mnie trzymal z 5 dni nie moglam ani oddychac ani kaslac po prostu nic! Wiec moze masz nerwice??