Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Atak paniki i lęk o swoje zdrowie po ugryzieniu przez kota

Gość Karolina24

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karolina24

Hej wszystkim! Mam taki problem, w sobote bylam u rodzicow na wsi, moj piesek pogonil kotka na dzrewo i go meczyl jak udao mis ie odciagnac pasa od drzewa postanowilam glupia zdjac kotka z drzewa. Kotek byl poddenerwowany i przestraszony. Mialam gruba rekawiczke na rece narciarska i myslam ze mi nic nie zrobi, wyciagnelam reke a on mnie dziabnal, przebil sie przez rekawice i poleciala krew. Przestraszylam sie, na drugi dzien poczytama o wsciekliznie i sie strasznie wystraszylam! Naczytalam sie o objawach i automatyycznie je u siebie widze! Mam ataki paniki, boje sie ze juz za pozno i ze po mnie. W srode zrobiono mi pierwsza szczepionke wiec nie powinno byc za pozno ale ja caly czas o tym mysle i wmawiam sobie objawy i caly czas naszukuje sie nowych objawow wscieklizny Przeciez tak naprawde nie wiem czy ten kotek mieal wscieklizne tym bardziej pierwsza szczepionka zaaplikowana takze nie powinno byc problemu chyba wscieklizna tak szybko nie atakuje? Jak sadzicie moze to byc nerwicas lekowa? Mozna sobie wmowic pewne dolegliwosci? Moze jakbym o tym tyle nie mysla wszystko by bylo w porzadku, bo jesli sie czyms zajme to czuje sie super a jak na chwile usiade i przypomne to od razu panika i naszukiwanie sie objawow Pomozcie mi zrozumiec ze to tylko nerwica lekowa nic wiecej, w koncu kiedys miala duzy kontakt z kotkami i nigdy mi nic nie bylo a teraz jak mam nerwice serca to kazdy maly bodziec pcha mnie do chisterycznej obawy o swoje zycie i ze mam chorobe i zaraz umre czy to mozliwe ze to tylko nerwica wedza mnie w ten stan??? Dziekuje wszystkim za odpowiedz i oczywiscie czekam na wasze przypadki wmawiania sobie chorob

Kochana, ja tez mam nerwice ale nie wiem jaki rodzaj. od roku leczę sie na zespol barlowa, i od tamtego czasu wmawiam sobie rozne choroby i strasznie boje sie o moje zdrowie. co chwile wymyslam nowe choroby a moi bliscy juz wariuja jak slysza ze znow mnie cos boli. niebawem wybieram sie do psychologa i moze on stwierdzi jaki to rodzaj i pomoze wyleczyc. musimy sie trzymac. pozdrawiam cieplo

Gość Karolia24

No hej:) Kurcze juz mnei to naprawde denerwuje to wszystko! Mam straszne leki ale to napady, wszystko jest ok a nagle lapie mnie niestet napad i nic tylko mysle ze niedlugo u,re bo dostalam jakis bodziec. Musmy sobie jakos poradzic, ja to juz nawet nie mowie bliskim o tym poniewaz tez juz by nie mogli ytego sluchac SAawa sobie wmawiam pewne objawy ale probuje sie kontrolowac i dac sobie na luz jesli mi sie przypomina to biore si eza jakas robote i zapominam Nie ma co sie zalamywac i wmawiac rzeczy ktore nie istnieje mozna zwariowac normalnoe A ty jak sobie radzisz z objawami? pozdrawiam

Gość Natasza13

Hej , też podejżewam u siebie nerwicę lękową . Od tego roku boję się wchodzić do hipermarketów , boję się też wejść do szkoły i zaprowadzić dziecko do zerówki. Zapisałam się do psychologa i mam nadzieję , że on mi pomoże.