Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca u nastolatki przy Hashimoto

Gość klaudia98

Rekomendowane odpowiedzi

Gość klaudia98

Mam pytanie, czym mogą być spowodowane kołatania serca, nierówne bicie serca u nastolatki? Dużo sie stresuje i dodatkowo mam chorobę Hashimoto. Czy to od tego? Te kołatania czasami pojawiają sie nagle, np. kiedy siedzę. Nie są jakos specjalnie uciązliwe, jednak trwają dosc długo. Przez to wszystko jeszcze bardziej sie denerwuje. Czy mogę mieć chore serce? Czasami jak jestem u lekarki rodzinnej i bada mnie stetoskopem to mówi, ze z sercem w porządku. Jednak czasami miewam takie wlasnie kołatania, czasami czuję też jakby serce mi sie na chwile zatrzymywało. Co jest tego przyczyna?

Najlepszą radą jaką mogę Ci dać jest udanie się do specjalisty który zbada Cię w kierunku kardiologicznym. Potknięcia o których piszesz, czyli odczucie chwilowego ustania serca są czymś normalnym i całkowicie niegroźnym, jedni tego w ogóle nie odczuwają drugim może sprawić to odczucie dość spory dyskomfort. Choroba Hashimoto ma dość silny związek z niepoprawną pracą tarczycy co w tym wypadku może mieć dość duży wpływ na pracę serca. Ale tak jak mówię nie przejmuj się nawet przez chwilę bo jestem pewien na 99,9%,że to nic groźnego ( ja mam potykania od 10 lat zresztą jak 70% ludności),ale warto zasięgnąć rady kardiologa który rozwieje twoje wątpliwości i ustali co takiego ci dolega. Pozdrawiam i trzymam kciuki.