Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Burczenie w przełyku i odbycie

Gość alicja933

Rekomendowane odpowiedzi

Gość alicja933

Od długiego czasu mam problem z żołądkiem. Burczy mi w brzuchu, przelewanie, burczenie także w przełyku i odbycie. Ciągle odbija mi się, czasami czuję kwas i tak jakby *ulewa mi się*, gazy też występują często, bądź czuje, ze chce mi się, ale nie moge tego zrobić i pojawia się ból brzucha. Lekarze zwalali na stres jak mówiłam o burczeniu w brzuchu, bo na początku tylko to było dokuczającym objawem, lecz później doszły inne dolegliwości. Do tego czuje się zmęczona od rana, nic mi się nie chce, czuję jakbym miała jakąś depresje.. Mam 18 lat, z burczeniem męczę się od jakoś 2 lat, a inne dolegliwości doszły pare miesięcy temu tak mi sie wydaje. Nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ale mam alergie na pyłki, kurz, roztocza itp. Miałam robione badania moczu dawno oraz krew, także usg jamy brzusznej i niby wszystko było ok. Miesiąc temu wkońcu dostałam skierowanie na gastroskopię i dzisiaj była wykonana, lecz boje się, że znów nic nie wykażą te badania.. i mam pytanie czy takie objawy mogą być wywołane tylko przez stres, psychikę? Pomózcie.

Gość alicja933

Nie wiem, dzisiaj się dowiem, ale jak robiłam wcześniej badania gdy zaczeły się objawy to badania nic nie wykazały. Moi roodzice mieli helicobater i jakieś wrzody żołądka.. właśnie boje się, że to wszystko może być przez stres, czy może tak być?