Gość warszawianka Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam serdecznie,niedawno mialam badanie wysilkowe w ktorym wyszla wyjsciowo znamienna depresja st nad sciana dolna i V3-V6 niepoglebiajaca sie w trakcie wysilku.Na podstawie tego wyniku lekarz wyslal mnie na scyntygrafie serca gdzie napisano m.in.w zapisie ekg zmiany ST-T w odprowadzeniach znad sciany dolno bocznej,sam wynik jest pozytywny-perfuzja miesnia lewej komory w normie bez ewidentnych ognisk niedokrwiennych.Niskie ryzyko zdarzen sercowych okolo 1% rocznie.Czy ktos moglby mi wyjasnic ten wynik dokladniej?rozumiem ze niedokrwienia nie zdiagnozowano?dodam tylko ze mam 36 lat,moja mama w moim wieku byla juz po zawale a ja trafilam do kardiologa przez szybka zadyszke,dusznosci,sinienie ust i paznokci.Dodam tez ze w poprzednim bad.wysilkowym biegnac na biezni bylam bardziej zmeczona,a zaraz po zdretwiala mi lewa reka,czasami mi dlon dretwieje.Za wszelkie odpowiedzi lub podpowiedzi dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
23Zalamana23 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Zmień lekarza bo Twoje objawy i wywiad rodzinny nie rokują najlepiej. I profilaktycznie odstaw używki, kawe, papierochy. Postaraj sie znaleźć czas na relaks, delikatny sport. I badaj regularnie serce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość warszawianka Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Dziekuje za rade i reakcje,kawy nie pije ani papierosow nie pale,cisnienie i cholesterol tez mam jeszcze w normie,ale zastanawiam sie czemu znow to ekg wyszlo zle,niby niedotlenienia nieznaleziono ale ten wynik ekg niedaje mi spokoju.Jade w srode z tym wynikiem do lekarza i jestem ciekawa co on powie.Mam tez plyn w osierdziu(3MM)jak i podejrzenie rozedmy w plucach ale...Bardzo prosze jakby ktos wiedzial co to oznacza lub mial podobny przypadek by napisal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość l Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Przede wszystkim NIE WIERZ MASZYNOM! Znajdź kardiologa, który potrafi odczytywać ekg wysiłkowe ( w ogóle ekg) tak jak być powinno. Niestety, ale większość wierzy maszynom i to co wypluje uważają za diagnoze a to guzik prawda.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość warszawianka Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Dziekuje za rade,niewiem tylko jak i gdzie takiego znalezc,mieszkam w Szczecinie i trudno takiego doktora utrafic,moze ktos zna?bylabym wdzieczna za kazdy adres,nazwisko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi