Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość warszawianka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość warszawianka

Witam serdecznie,niedawno mialam badanie wysilkowe w ktorym wyszla wyjsciowo znamienna depresja st nad sciana dolna i V3-V6 niepoglebiajaca sie w trakcie wysilku.Na podstawie tego wyniku lekarz wyslal mnie na scyntygrafie serca gdzie napisano m.in.w zapisie ekg zmiany ST-T w odprowadzeniach znad sciany dolno bocznej,sam wynik jest pozytywny-perfuzja miesnia lewej komory w normie bez ewidentnych ognisk niedokrwiennych.Niskie ryzyko zdarzen sercowych okolo 1% rocznie.Czy ktos moglby mi wyjasnic ten wynik dokladniej?rozumiem ze niedokrwienia nie zdiagnozowano?dodam tylko ze mam 36 lat,moja mama w moim wieku byla juz po zawale a ja trafilam do kardiologa przez szybka zadyszke,dusznosci,sinienie ust i paznokci.Dodam tez ze w poprzednim bad.wysilkowym biegnac na biezni bylam bardziej zmeczona,a zaraz po zdretwiala mi lewa reka,czasami mi dlon dretwieje.Za wszelkie odpowiedzi lub podpowiedzi dziekuje.

Gość warszawianka

Dziekuje za rade i reakcje,kawy nie pije ani papierosow nie pale,cisnienie i cholesterol tez mam jeszcze w normie,ale zastanawiam sie czemu znow to ekg wyszlo zle,niby niedotlenienia nieznaleziono ale ten wynik ekg niedaje mi spokoju.Jade w srode z tym wynikiem do lekarza i jestem ciekawa co on powie.Mam tez plyn w osierdziu(3MM)jak i podejrzenie rozedmy w plucach ale...Bardzo prosze jakby ktos wiedzial co to oznacza lub mial podobny przypadek by napisal.