Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość joanna73

Witam wszystkich cierpiacych!Dwa dni temu sie zarejestrowalam,szukalam pomocy z walka z napadami leku,nie wiedzialam,ze jest nas tak wielu.Dopadlo mnie to 2lata temu,zrobilo mi sie slabo,serce mocno walilo,myslalam,ze mozg mi eksploduje-zabralo mnie pogotowie.Przebadali mnie wszyscy mozliwi specjalisci-i nic.A ja tak czekalam,zeby ktorys cos stwierdzil(serce-ok.pluca-ok,rezonans mozgu-ok.itd.)Odeslali mnie do psychologa i tu sie dowiedzialam co mi dolega.Jestem caly czas na lekach ale i tak mnie dopada,zaraz cisnienie mi skacze,w glowie sie koluje...Mam nieraz lek przed dostaniem leku-to jest okropne uczucie! Budzac sie rano boje sie otworzyc oczy,bo nie wiem jak sie bede czula-mam manie mierzenia sobie cisnienia.Jak to wytrzymac,czy to kiedys minie!? Pozdrawiam Asia.

Miałem identyczne objawy,cisnienie , gorąco , bóle w klatce pierściowej , pewnego rodzaju dejavu ( caly czas myslalem ze tutaj juz bylem ,staralem sobie przypomniec gdzie i bylo mi jeszcze gorzej ,bo pojawaiły sie jakies dziwne mysli w glowie ktore mnie dobijały) cięzko mi to wytłumaczyć bo było to na prawde straszne..Pojechałem na pogotowie ale nic nie wykryli wszystko w normie. Było to ponad rok temu , lipiec 2011, w grudniu 2011 , działy sie podobne rzeczy ale trwały o wiele dłużej nawet 2 tygodnie , bałem sie i niewiedzialem jak sobie z tym poradzic ..to tak w skrócie , jeżeli chciałabys o tym pogadać to napisz , bo niewiem czy jest sens , czy potrzebujesz jeszcze pomocy .. Pozdrawiam :)

Witam,leki biore dwa miesiace,ale zmienilam psychologa i teraz wiem ,ze trafilam na specjaliste.Bardzo mi pomaga,otworzyla mi oczy na wiele spraw,jestem dobrej mysli.Miewam jeszcze napady leku,ale jakby byly slapsze,szybciej sobie z nimi radze.Ciezko jest samotnej osobie,nie mam z kim pogadac,Rodzicow nie chce martwic i tak borykam sie z tym. Wiem,ze powinnam wyjsc do ludzi,ale jakos mi sie nie chce(albo sie boje?) Pomoc jest mile widziana:)Pozdrawiam.

No to mnie żeście pocieszyli 7 lat :( ja po roku już pierdolca dostaje, nie jeżdżę autobusami, pociągami autem to tylko gdzieś blisko bo się katuję że mnie atak paniki weźmie, słabo mi się robi prawie codziennie, chyba rozpocznę leczenie. :(

Witaj!Na ataki paniki lekarze psychiatrzy zapisują często benzodiazepiny,które cholernie uzależniają.Maksymalnie można je zażywać 2-tyg.Moje zdanie na temat tej przypadłości jest takie:Jest to błędne koło!Zaczyna się od myśli że może się powtórzyć atak.Taka myśl powoduje u Ciebie zwiększone wydzielenie adrenaliny i noradrenaliny.To powoduje szybszy puls i szybszą pracę serca.Myślisz serce mi wysiądzie albo dostane wylewu?Znowu zwiększa sie wydzielanie hormonu stresu i tak wkółko aż zemdlejesz albo opanujesz.Wspomniałem wcześniej o benzodiazepinach ale moim zdaniem są równie skuteczne leki nieuzależniające.Zwróć uwagę na takzwane beta blokery.Są to substancje które usuwają z zakończeń nerwowych neuroprzeażnik zwany noradrenaliną.Ogólnie lek stosowany jest na obniżenie ciśnienia ale z powodzeniem możesz go użyć aby obniżyć lub wyeliminować lęk.Jednym z tych leków jest IPOREL.Skonsultuj z lekarzem i daj znać.Pozdrawiam!

Witam, Czytałam wpisy i zastanawiam się czy ktoś jeszcze tu zagląda. Ostatni wpis był ponad rok temu. Ja też cierpię na nerwicę lekowa, od 16lat i przyjmuje leki z przerwami. Wydawało się już umiem sobie radzić z lekami już kilka razy przy odstawianiu leków ale po 6miesiącach od odtawienia leki znów wracały, do tego stopnia byłam zaskoczona i przytłoczona że popadam w depresję. Obecnie pomimo tego że przyjmuje lęki od dwóch dni czuję się jakby leki wracały. Jak sobie z tym radzić? Czy ktoś zna jakieś techniki czy sposoby które mu w takich momentach pomagają? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Керамогранит – нынешний использованный материя, что обширно используется с целью отделки полов квартирных, торговых, социальных комнат. Собрание заманчивого наружного типа также превосходных рабочих данных создает его очень нужным. Впрочем во реализации для сегодняшний погода показано большое число видов, отличающихся казаться не один чуть расцветкой, впрочем также иными параметрами. В то сколько сосредоточить барыш, для того дабы приобрести напольный керамогранит, приемлемо подходящий дизайнерским задачкам, какие пред вами встают?
Больше информации на сайте:

https://ceramogranit-optom.ru/catalog/russia/kerama_marazzi/