Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lęk, pocenie się dłoni i dodatkowe skurcze serca

Gość Nerwowykam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Nerwowykam

Witam czasem mam dziwne ruchy serca w klatce oraz takie dziwne uczucie na samym dole szyji, takie niemile. Do tego dochodzi lek i pocenie dloni. Czasem miewam dodatkowe skurcze raz uderzy mocniej, raz delikatnie. Postaram sie dokladniej opisac to uczucie. To jakby serce dziwnie sie ruszalo w klatce i gardle tzn. dole szyji. Bardzo niemile. Czy to rowniez dodatkowe skurcze? Kiedys po takim ataku w panice zabralo mnie pogotowie ale oprocz niemiarowosci przy oddechu nie bylo nic. Dali uspokajacze i przeszlo.

Zanim pójdziesz do lekarza możesz spróbować uzywać systematycznie cos ziołowego o działaniu uspokajającym.Do tego Mg + wit. B6-jedno opakowanie.Pić 3x dziennie herbatę z kwiatu głogu [ze sklepu zielarskiego.]Ma korzystny wpływ na serce,na pewno nie zaszkodzi.

Serce podczas tego nie bilo bardzo szybko, dopiero przy narastaniu leku. Podczas tego nie dochodza jakies silne dusznosci czy zawroty glowy, jedynie gdy narasta lek ale juz coraz lepiej sobie z nim radze i serce sie uspokaja. Te ataki sa niespodziewane, niezaleznie od sytuacji (chyba). Lubie wypic, pale i mam nadwage jednak bede staral sie zmienic tryb zycia. Mam juz rower na wiosne;)Jestem hipochondrykiem i to strasznym.

Jak pijesz i palisz,w dodatku masz nadwagę,to twoje serce nieźle musi sie napracować.Nie dziwię mu się,że czasem się buntuje.A nie pijesz ty tych napojów energetycznych z alkoholem ,coli itd? Taka mieszanka jest zabójcza dla serca.A z ćwiczeniami nie czekaj do wiosny.Przecież w domu też możesz się gimnastykować jeżdżąc na rowerze treningowym.