Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsujące żyły na skroniach a niskie ciśnienie

Gość Silny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiegoś czasu pulsują mi żyły na skroniach nie mam pojęcia co to może być w sumie w życiu codziennym mi to nie przeszkadza ale jak sie położę to wszystko to czuje jak odbija się od poduszki i ciężko jest zasnąc co to może być powiem jeszcze że zrobiłem badania krwi morfologia bardzo dobra tsh tarczycy tez zrobiłem i w porządku jest cholesterol tez dobry sód i potas też i Ob tez dobre więc co to może być czy to nerwowe czy może jednak coś poważniejszego i powiem jeszcze że ciśnienie to mam max 130/80 ogólnie jestem niskocisnieniowiec. I jeszcze czasami mi serce szybciej i mocniej bije. Zmagam się jeszcze z chorobą zatok i mam z tymi zatokami problem od małego. Mam 20 lat. Proszę was o pomoc i zdiagnozowanie co to może być.

Na zatoki skuteczne są naświetlania lampą solux.Przerabiałam to kiedyś na własnej skórze.Na przewlekłe zapalenie zatok lekarz przepisał mi antybiotyk oraz owa lampe solux.Po 3 czy 4 dniach codziennie rano przez kilka dni rano po schyleniu głowyz nosa spływała mi żółto-pomarańczowa ciecz.Po oczyszczeniuu zatok w ten sposób mam do dziś spokój.Tylko trzeba stale uważać, aby sie nie przeziębić, nie dostać kataru,bo wtedy problem wróci.No i trzeba chodzić w czapce na czoło.Czapke uszankę noś.Teraz są b. fajne wzory w sklepach.I wiosną uważaj jak się ociepli nie przechodż gwałtownie z ciepłej czapy do gołej głowy.Zakładaj cienka czapke , a potem dopiero chodź z gołą głową.A ztym pulsowaniem w skroniach ,to nie wiem ,co może być----może dużo kawy mocnej pijesz,albo jakieś napoje z kofeiną czy jeszcze z czymś...,---alkohol....