Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn. wydaje mi sie ze miałam zawał serca, sadze po objawach, wiem jakie sa dokładnie bo sie o tym uczyłam, i o tym, ze człowiek moze go miec nawet o tym nie wiedzac... Przez 2 lata przezywałam stres i potem stało sie cos i miałam takie objawy jak: bole w klatce piersiowej, bol serca, szybki oddech, ciemno w oczach, brak siły, bladosc, cała sie trzesłam i bolałam mnie lewa reka, ze nie mogłam jej podniesc... ....a i do lekarza bynajmniej rodzinnego z tym nie pojde bo powie, ze sobie wymyslam. ...ogolnie to mam bole serca, nagłe szybsze bicie itp. chciałabym isc do lekarza zeby mi zbadał dokładnie, ale do rodzinnego nie pojde. To zna ktoś jakis lek?

Czyli jeśli dobrze rozumiem chcesz przebyty zawał leczyć lekami bez recepty ?No a teraz na poważnie .Idz do lekarza i nie mów mu że przeszłaś zawał ......po prostu powiedz co się działo i wszystkie objawy wymień .Powinien zlecić badania a potem zobaczysz co i jak .Preparety wzmacniające serce to preparaty z głogiem ,magnezem i innymi ziołami i cudami .Możesz je kupić i przyjmować .Bez badań czy zwykłaego osłuchania serca niec i nikt ci nie pomoże .

Jak nie odpowiada ci ten lekarz rodzinny,bo go np. nie lubisz,to każdy pacjent MA PRAWO bez żadnych problemów raz na pół roku zmienić przychodnię i lekarza pierwszego kontaktu.Idź po prostu do innego ,albo do innej przychodni w miarę blisko od domu,tylko tam musisz złożyc nową deklarację.Jak masz 19 lat ,to nawet mozesz iść jeszcze do pediatry,gdzie chodziłaś od dziecka.Moja kol. to do 23 roku życia do pediatry chodziła i ta ją przyjmowała, bo znała jej przewlekłą chorobę od dziecka.

Gość Ogarnijsie

Jestem troche starsza niż ty, bo mam 21 lat. W wieku 5 lat, wykryto u mnie arytmie. Mam ścisłe wytyczne, co mi wolno, czego nie, itd itp. Raz mi się wydawało, że *co ten lekarz mi bedzie pier...* i trafiłam do szpitala. Z sercem nie ma żartów. Powinnaś, jak najszybciej udać się do lekarza, tak jak mówił mój poprzednik, nie mów o przebytym zawale, ale o objawach. jeśli trzeba zmien lekarza wielokrotnie. Ja sama zmieniałam kardiologa 5 razy. Teraz do lekarza dojeżdżam 35 km, chodze prywatnie, bo życie mnie nauczyło,że jak zaplacisz to otrzymasz odpowiednią opieke. Serce masz jedno, więc nie a czasu do stracenia.