Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy w pozycji pionowej

Gość Gripsed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od jakiegos czasu mam bardzo nieprzyjemne zawroty glowy, najczęsciej jak jestem w pozycji pionowej, delikatne pochylenie się do przodu zazwyczaj trochę pomaga, prawie nigdy nie kręci mi się jak leżę. Objawy pojawiają się i znikają same, czasem nie mam ich kilka dni, czasem mam codziennie. Czy ktoś może powiedzieć co to mogłoby być? Z góry dziękuję

Może to być od kręgosłupa szyjnego.Jakiś chwilowy ucisk czy coś.Kup sobie do spania poduszkę wyprofilowaną,która we śnie podpiera kark.Może pomoże.Warto by sprawdzić [RTG] czy cos w szyjnym się nie dzieje.I pójść na rehabilitację ze 2 tyg. zabiegów---oczywiście ,jeśli to będzie to.

Gość edyta4747

Cześć ja od grudnia 2011 r. podczas chodzenia odczuwam brak równowagi, ciągle mam wrażenie że zaraz się przewrócę,strasznie ściąga mnie na boki. Boję się tego coraz bardziej. Lekarze twierdzą, że jest wszystko ok. a ja dłużej już tak żyć nie dam rady. Sama nie jestem w stanie nigdzie wyjść. Byłam u dwóch neurologów, u laryngologa i twierdzą, że jestem zdrowa. Nie mia,łam jednak żadnych badań. Jednak ostatnio jeden lekarz zasugerował, że może to być skutek uboczny brania lokrenu. Bardzo proszę Was napiszcie jeśli też macie taki problem.