Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak świadomosci własnych czynów i lęki

dominik15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Ostatnio pewnej nocy jak kładłem dziwnie sie poczułem,zaczalem miec jakieś lęki,jakby nadszedł mój koniec,miałem tak przez pare dni,po paru dniach poczytalem o tym i pisalo ze to od dojrzewania,więc wmawialem sobie ze to od dojrzewania tylko i jest lepiej, ale najbardziej dziwne jest to że nie mam świadomości tego co robie,bardzo mnie to dobija ,nie wiem co robić,powiedzialem o tym mamie,mowi że to od przemęczenia i za dużo komputera, ale wątpie nie jestem jakos przekonany że to od tego a jeszcze dodam że palilem papierosy pół roku ale odkąd to sie wydarzylo już skonczylem palenie ze strachu POMÓŻCIEE!

Pij stale melisę i sprawdź czy ci po tym lepiej..Natomiast nie pij coli,napojów energetycznych,kolorowych..itp.Codziennie rano się gimnastykuj leżąc na łóżku po przebudzeniu.Kilka razy się z całej siły przeciągnij,rowerek,potem usiądź- krążenie stóp ,krążenie ramion w przód i tył---wstań znów krążenia ,skłony w przód, na boki,krążenie biodrami,kilka przysiadów,bieg w miejscu.Po takim rozruchu [20 minut] na pewno w ciągu dnia będziesz czuł sie lepiej.Wieczorem również się przed snem gimnastykuj po uprzednim wywietrzeniu pokoju. --Mama ma rację z tym komputerem .W twoim wieku nie mozesz żyć jak dziadek: w szkole wiele godzin siedzisz,potem lekcje odrabiasz [lub nie] i cały dzień komputer.Cały dzień więc siedzisz albo leżysz.W twoim wieku nie możesz prowadzić takiego trybu życia.Musisz się ruszać.Ruch odwraca uwagę od nerwów.Wyznacz sobie ostry reżim 2 godz. komputera dziennie i KONIEC.Może jeszcze noce zarywasz? Jeśli tak, to nie jest dobrze.Codziennie wybieraj się też na półgodzinny szybki marsz.Możesz iść z kimś,kogo lubisz.Musisz się dotlenić i codziennie dużo ruszać.Jeśli chodzi o napoje, to nie pij takich ze sklepu .Może twoja mama lub babcia robi soki owocowe lub kompoty na zimę... Pij to.Do szkoły rób sobie picie - wodę z sokiem z cytryny + łyżeczka miodu rzepakowego.I jedz dużo warzyw,surówek,kiszonej kapusty.Twój organizm tego potrzebuje w dużych ilościach.A zamiast słodyczy trzymaj zawsze miseczkę z nasionami -pestki słonecznika,orzechy laskowe i włoskie,pestki z dyni.Gorzka czekolada wskazana,ale w rozsądnych ilościach.Ma dużo magnezu.