Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno podczas przeziębienia

Gość kobayashi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kobayashi

Hej. Mam pytanie. Czy przy przeziębieniu (katar, kaszel) ale bez gorączki możliwe jest podwyższone tętno ? Bo nic w necie nie mogę znaleźć na ten temat. Mam 36 lat i od poniedziałku ciągam nosem i trochę kaszlę nie mam gorączki ale zauważyłem że moje tętno w spoczynku waha się w granicach 100 ( zwykle nie przekracza 80) Czy możliwe jest, że jest to wina przeziębienia ? Dodam, że leczę się na nadciśnienie biorę VALSACOR. Ciśnienie zwykle mam 120/80 a teraz 140/90

Jasne ja przestraszyłam się tętna 100 przy przeziębieniu bez gorączki.Wszystko mi pulsowało, lekarz uspokoił mnie ,że to częsty objaw przy infekcji.Dodatkowo wpadałam w panikę i tętno waliło do 120.Podczas wychodzenia z choroby  tętno wracało do normy.Podczas wysiłku np.chodzenia tętno wzrastało bo organizm był osłabiony i musiało serce szybciej pracować.

Tez tak mialam. 36 lat, przeziebienie, temperatura 37,2 kilka dni. A 1,5 tygodnia pozniej nadal za wysokie tetno... Kaszel trzyma mnie juz 5ty tydzien, mowie przez nos. A juz chodze 4ty tydzien do pracy. Osluchanie pluc nie pokazalo nic, pcr negatyny, antyciala negatywny a juz myslalam, ze mialam corone...