Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej, duszności i stany lękowe

Gość popaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 17 lat. Jakiś czas temu zauważyłam dziwne bóle w klatce piersiowej. Występują najczęściej tuż pod mostkiem lub po jego bokach. Trwały one chwile, do 10 minut, raz na jakiś czas (rzadko), były to ostre kłucia. Od dwóch dni mam je non stop, tj. ciągłe, ostre, dość bolesne kłucia. Czasem rozchodzą się na klatkę piersiową, ale czuję je tylko w przedniej części ciała. Także od około 2-3 tygodni mam częste bóle lewej ręki, utrudniające pracę, od paru dni ciągłe bóle całej powierzchni głowy. Poziom stresu jest u mnie większy niż u nie jednej osoby. Ostatnio bardzo często mam *dziwne* stany lękowe, np. boję się wyjść do ludzi, nawet do tych co znam. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Dość mało jem, czasem ppotrafię nie je ść 1-2 dni. Czasem mi duszno, ale bardzo rzadko, pocę się, ale ręce i stopy mam bardzo zimne, nawet latem. Moje pytanie, czy to może być choroba serca czy może spowodowane stresem, może jakaś nerwica? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Myślę,że te objawy w znacznym stopniu mogą byc z powodu niedożywienia.Musisz zrobic bad. krwi morfologię z rozmazem i OB.A co mozesz zrobic sama? Wieczorem przygotuj łyżkę miodu rzepakowego,wrzuć do przegotowanej zimnej wody.Niech stoi do rana.Rano zamieszać i wypić.Działa dobrze na serce.Zamiast normalnej herbaty pij herbatę kupioną w sklepie zielarskim: z kwiatu głogu i z dzikiej róży i pij stale,codziennie.Pij też melisę. Głóg i róża zawierają wiele korzystnych dla zdrowia składników.No i oczywiście do lekarza.

Dziękuję bardzo. A badanie krwi muszę i tak zrobić w najbliższym czasie, także zobacze czy coś jest nie tak. Co do kręgosłupa, mam skolioze, dość znaczne skrzywienie, ale od jakiegoś czasu nic się nie pogorszyło. Choć wiem, że może to powoduje moje bóle.

Przy skoliozie musisz przez całe zycie codziennie się gimnastykować[odpowiedni zestaw ćwiczeń].Bo w srednim wieku będą bóle i zwyrodnienia.Dobre jest tez pływanie.Trzeba wzmacniać stale mięśnie grzbietu i brzucha,które trzymają kręgosłup.Jak ćwiczysz,to do starości jako tako funkcjonujesz.Jak nie masz ruchu i słabe mięśnie,to zwyrodnienioa występują wcześniej,bóle itd.Jak masz ferie,to chodź na rehabilitację.