Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle serca, jakby coś ściskało albo paliło w okolicy serca

Gość KinYo

Rekomendowane odpowiedzi

Moja dziewczyna(18 lat) od kilku tygodni miewa bóle serca,czuje jakby ją coś ściskało albo palilo w okolicy serca.Wczoraj nawet stracile przytomność i musiałem ją reanimować,jak oprzytomniala to dostala dreszczy,i bylo jej strasznie zimno.Przed utrata przytomnsosci mowila ze chcialo jej sie strasznie spac.Takie ataki trwaja po 15-30 min.Probuje ja namowic zeby poszla do lekarza ale ona,nie chce.Czy to od alkoholu i z przemeczenia?(ostatnio bylismy na kilku imprezach i wiadomo jak to na imprezach bywa) Ona twierdzi ze to czestoskurcz i jej brat tez na to cierpi.Prosze o pomoc! czy to moze byc cos powaznego? Bo ja juz sam nie wiem co robic :(
Wiesz co? Rozstań si ez nią bo masz dziewczynę inteligentną inaczej.Może mieć: bradykardie, czestoskurcz komorowy, migotanie komór są to stany grożne dla życia i jeśli nie bedzie ratownika to umrze a wyleczyć można to bardzo prosto.Lepiej teraz niż pozniej a zresztą myślę że ona przed tobą ukrywa chorobę serca a nie tylko ten rzekonmy objaw jakim jest czestoskurcz