Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja - kompendium wiedzy

Gość arrrtur

Rekomendowane odpowiedzi

Miałam tam ablację w lipcu 2011 i będę miała w maju. Generalnie - polecam, Kułakowski z Kryńskim są w porządku, oddział ok, personel przemiły. Rozumiem, że nocleg dla kogoś z rodziny? Bo ty masz nocleg zapewniony w szpitalu :) Prawdę mówiąc, nic mi nie przychodzi na razie do głowy, ale może ktoś się jeszcze odezwie.

Witam Na pewno już byla mowa o tym na tej stronie ale nic nie mogłam znaleźć jestem po 3 tygodnie i mam may problem cały czas czuje łagodny ból w plecach (coś takiego jakby zbierałoby mnie na grypę) oczywiście że sie tym martwię po zabiegu od razu mnie też bolało ale wtedy lekarz mówił że na drugi dzień to normalne.Czy to możliwe żeby ten ból mi tak dokuczał czasami jeszcze mnie zakuje w sercu.Mieliście coś takiego może??

Witajcie, przejrzałam część wpisów- jest ich bardzo dużo i są bardzo pomocne:) Chciałabym Was zapytać, czy wiecie jak umówić się na wizytę z prof. Walczakiem w Instytucie w Aninie? Jak długo trzeba czekać, jakie mieć skierowanie etc. Dodatkowo, jakie skierowanie trzeba mieć/od kogo, żeby wykonano zabieg ablacji? Będę wdzięczna za odp.

Prof Walczak przyjmuje regularnie w Centrum Kardiologii Allenort na Płowieckiej, nie w Instytucie. http://www.allenort.com/osrodek/centrum-kardiologii-allenort-warszawa-plowiecka Na termin czeka się około półtora miesiąca, może być krócej, ale trzebo dzwonić i pytać czy jakieś miejsce się zwolniło. Koszt pierwszej wizyty to 260 zł. Nie potrzeba do niego skierowania. Na zabieg ablacji potrzebne jest skierowanie od kardiologa, elektrofizjologa.

Gość ablacja, arytmia
W dniu 17.06.2008 o 16:34, Gość luska napisał:

Mojra, jak najbardziej powtarzać. Ja miałam dwie ablacje (dzień po dniu i też u dra Steca) i nie miałam żadnych wątpliwości, czy dobrze robię - teraz po arytmii nie ma śladu, czuję się świetnie. Ty też masz duże szanse na całkowite wyleczenie, życzę Ci tego serdecznie i nie poddawaj się, warto spróbować.

Po co ludziom piszesz takie glupoty i klamstwa. Bawi cie to idioto???? Trzeba byc psychicznym zeby takie wpisy robic. Ablacja dzien po dniu szajbusie nie istnieje. Ty chyba pracujesz w zakladzie pogrzebowym. Ale skoro tak to pisz ze trzeba uzywac Pavulon jak twoi koledzy sanitariusze z Lodzi.