Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenia, tępy ból w okolicy serca i duszności a nerwica

kobieta30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,od ponad roku cierpię na duszności i inne dolegliwości z tym chyba związane.Jestem osobą palącą,lecz nie wiem czy to się bierze od nikotyny.Zrobiłam szereg badań,w tym spirometrię i wynik nie był tragiczny,na granicy.W żołądku helikobacter,a tak to nic w różnych badaniach nie wyszło,m.in. na TSH,TK głowy,serce itd.Wszystko ok.Lekarz stwierdził nerwicę i przepisał leki po których odpływałam.Nie pracowałam pół roku,potem niby w pracy mi się polepszyło,ale od kilku miesięcy mam ciągle tępy ból (pieczenie) między lewą pachą a sercem,czasami mi się robi słabo gdyż powietrze mi nie dochodzi tak jakby do płuc,nazywam to duszności ponieważ nie wiem czy to do końca są duszności.Zauważyłam,że jak nie palę dłużej to nie czuję tego tak bardzo.Na pewno osoby niepalące też mają takie dolegliwości dlatego nie wiem czy to zwykła nerwica czy palenie tak mi szkodzi,ale jak mi się robi słabo to jestem spanikowana i myślę,że zaraz umrę.Jak można zbadać ten ból koło pachy czy to od palenia?pozatym jeszcze mnie boli lewa ręka od dłoni do łokcia,tak jakby żyły ale nie drętwieje,może to coś z krążeniem?

Nie wiem czy masz pojęcie,że nikotyna uszkadza ściany naczyń,a tym samym upośledza krążenie.Widzę,że za wszelką cenę chcesz sama sobie wmówić,że palenie nie ma z tym nic wspólnego .Rzuć palenie i odżyjesz.Nie natychmiast ,ale po jakichś 2 miesiącach twoje płuca odpoczna na pewno od tego dymu.Fuj.

Wiem,chciała bym bardzo się pozbyć tego nałogu,nogi i ręce przy tym mam słabe a czuję się jak po narkotykach,dziwne,bo nikt z palaczy nie ma aż takich dolegliwości,czy palenie pogłębia te dolegliwości?z pewnością tak,dziś znowu to samo,a przy tym panika,że umieram,sama sobie próbuję wmówić że to tylko! nerwica,ale macie racje,używki to potęgują.Tylko na dobre wyjdzie mi rzucenie tego świństwa.

Jestem młodym chłopakiem jeszcze niepełnoletnim zdrowo sie odzywiam nie jestem otyły do tego cwicze i co najważniejsze nie pale ani nic nie biorę . Niestety tez mam podobne obiawy mniej nasilone ale tez boli mnie klatka piersiowa. Dzisiaj bolała mnie lewa ręka jestem osłabiony czuje niepokój. No i tępy bol w klatce. Podejrzewam ze mam nerwice. Nie wykluczone ze używki potęgują obiawy. Moja rada - spróbujcie wyluzowac. U mnie objawy ustąpiły gdy zacząłem biegać. To dla mnie był rodzaj odskoczni od codzienności. Ostatnio nie biegam ale chyba znowu zacznę... Zycze ppowodzenia.

Witam, Tak dużo czasu minęło od ostatniego posta, ale czy mogłaby Pani (KOBIETA30) się ze mną skontaktować i powiedzieć mi czy udało się coś wykryć? Mail do mnie jest podany na moim profilu (po kliknięciu w mój nick) i należy w nim tylko wstawić w odpowiednim miejscu znak @ - tak jak to tam napisałem. Dzięki z góry za kontakt i mam nadzieje, że udało się coś z tym bólem zrobić. Pozdr.