Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sposoby na dobre samopoczucie

Gość Optymistka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Optymistka

Witam Pisanie i myślenie w kółko o objawach potęguje objawy, pogarsza samopoczucie. To forum to istna wylęgarnia nerwicy itp. Mówiąc, pisząc o tego typu rzeczach przyciągamy podobne, złe myśli i uczucia do siebie. Myśląc i mówiąc o dobrych rzeczach będziemy przyciągać dobro i spokój. Proponuję więc temat na poprawę samopoczucia. Piszmy tu o samych dobrych i miłych rzeczach, by takie do siebie przyciągać. Pozdrawiam i zachęcam do zmiany sposobu myślenia oraz dyskusji.

Gość Optymistka

Może na początek wstawię tekst pięknej piosenki o miłości. Zachęcam do poczytania, posłuchania i obejrzenia teledysku. Na końcu wpisu wkleję link do piosenki. Mnie miłość wyleczyła z depresji. Piotr Rubik - Miłość cierpliwa jest, lecz i niecierpliwa - tekst Miłość cierpliwa jest, lecz i niecierpliwa Miłość łaskawa jest, lecz nie zawsze bywa Miłość serdeczna jest i nigdy nie zazdrości Miłość jest wszystkim tym, co tracisz bez miłości A czasem się unosi pychą i gniewem I pragnie tylko swego, świat chce dla siebie Dopuszcza się bezwstydu, szuka poklasku Pamięta tyle złego, płacze o brzasku Miłość cierpliwa jest Miłość cierpliwa jest, lecz i niecierpliwa Miłość łaskawa jest, lecz nie zawsze bywa Miłość serdeczna jest i nigdy nie zazdrości Miłość jest wszystkim tym co tracisz bez miłości Nikomu nie chce wierzyć, w oczy się śmieje I nawet w sobie nie pokłada nadziei I bywa jak proroctwa, które się kończą Zachodzi jak Słońce Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest I nigdy nie zazdrości Miłość serdeczna jest Jest wszystkim tym co tracisz bez miłości Miłość cierpliwa jest, lecz i niecierpliwa Miłość łaskawa jest, lecz nie zawsze bywa Miłość serdeczna jest i nigdy nie zazdrości Miłość jest wszystkim tym co tracisz bez miłości Największa z trójki: wiara, miłość, nadzieja Przetrzyma wszystko, wszystko w dobro zamienia I będzie trwać przez wieki i nie ustanie Czekamy na nią zawsze my Koryntianie Bo cóż jest bez miłości pustka bez końca I każdy bez niej ledwie jak miedź brzęcząca I każdy bez niej ledwie jak cymbał brzmiący Ogłuchły z miłości Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest i nigdy nie zazdrości Wiara nadzieja i miłość największa jest Tutaj możesz posłuchać i obejrzeć teledysk>> http://www.youtube.com/watch?v=-JGzvH-DdcY&feature=relmfu

Gość Optymistka

Czytajcie wspierające cytaty. Skoro temat o miłości rozpoczął ten wątek. Dziś wklejam kilka cytatów o miłości. Nie mów nic. Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości. - PAULO COELHO Są tacy, którzy uciekają od cierpienia miłości. Kochali, zawiedli się i nie chcą już nikogo kochać, nikomu służyć, nikomu pomagać. Taka samotność jest straszna, bo człowiek uciekając od miłości, ucieka od samego życia. Zamyka się w sobie. - JAN TWARDOWSKI Tylko miłość wie, jak to zrobić, aby dając innemu, samemu się bogacić. - CLEMENS BRENTANO Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym. - KAROL DUSZA Miłość to jedyny skarb, który rozmnaża się przez dzielenie: to jedyny dar rosnący tym bardziej, im więcej się z niego czerpie. To jedyne przedsięwzięcie, w którym tym więcej się zarabia, im więcej się wydaje; podaruj ją, rzuć daleko od siebie, rozprosz ją na cztery wiatry, opróżnij z niej kieszenie, wysyp ją z koszyka, a nazajutrz będziesz mieć jej więcej niż dotychczas. Bóg wysłuchuje tych, którzy błagają o łaskę zapomnienia dla nienawiści, lecz głuchy jest na głos tych, którzy chcą uciec przed miłością. - PAULO COELHO Miłość prawdziwa zaczyna się wtedy, gdy niczego w zamian nie oczekujesz. - ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY Więcej podobnych cytatów znajdziesz w specjalnie przygotowanym darmowym e-booku w formacie pdf, który możesz otworzyć i pobrać. Oto link do ebooka: http://pp.psychorada.pl/download/ebooki/cytaty_o_milosci_weronikam.pdf

Gość Optymistka

Jak przestać się martwić i zacząć żyć - Wybrane przeze mnie fragmenty Zamknij żelazne grodzie oddzielające cię od przeszłości i przyszłości. Żyj tu i teraz. Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości. Nie przejmuj się tym, co będzie. Po prostu żyj od poranka do zmierzchu. Notuj własne sukcesy. Zachęci cię to do zwiększenia wysiłku. Każdy może unieść swój ciężar, nawet największy, aż do zmierzchu. Każdy może wykonywać swoją pracę, nawet najcięższą, w ciągu jednego dnia. Każdy może prowadzić życie słodkie, cierpliwe, czyste i pełne miłości aż do zachodu słońca. Oto właśnie w naszym życiu chodzi. Jednym z najtragiczniejszych przejawów ludzkiej natury to skłonność do odkładania życia na później. Większość z nas popełnia ten sam błąd. Żałujemy, że czegoś nie zjedliśmy wczoraj, albo zamartwiamy się tym, co będziemy jeść jutro, zamiast po prostu zjeść kromkę chleba suto posmarowaną masłem dzisiaj, tu i teraz. Niewiele jest rzeczy, które szybciej od zmartwień mogą postarzyć kobietę. Niepokój zupełnie zmienia twarz. Sprawia, że zaciskamy szczęki i rysuje nam na twarzach zmarszczki. Wykrzywia twarz grymasem. Może też spowodować siwiznę, a w niektórych wypadkach wypadanie włosów. Niszczy cerę pryszczami i plamami. Sekret bycia nieszczęśliwym polega na posiadaniu wolnego, który możemy poświęcić na zastanawianie, czy jesteśmy szczęśliwi, czy też nie. Ja sam kilka już razy przekonałem się , że o wiele łatwiej analizuje się fakty, kiedy są one spisane na papierze. Samo ich spisanie i jasny ogląd sprawy bardzo pomaga w podjęciu rozsądnej decyzji. Charles Kettering słusznie zauważył, że *problem dobrze ujęty* to problem w połowie rozwiązany. Porady zawarte w tej książce stosowałam gdy przeżywałam najbardziej trudne i stresujące chwile w swoim życiu czyli gdy się rozwodziłam, a mój rozwód ciągnął się ponad rok. Więcej pomocnych i wpierających informacji znajdziesz na Kompasie Szczęścia>> http://nerwice.blogspot.com/

Gość Optymistka

Zapraszam do obejrzenia, posłuchania i poczytania czegoś cudownego. Sekret - Prezent od Sekretu dla kogoś bardzo wyjątkowego. Sekret dla Ciebie. Obejrzyj>>> http://www.youtube.com/watch?v=FONPmdUanAc Dzisiaj jest początek mojego nowego życia. Rozpoczynam je każdego dnia. Przyciągam do siebie dzisiaj wszystkie dobre rzeczy. Jestem wdzięczny za to, że żyję. Widzę piękno wokół siebie. Żyję z pasją i celem. Mam czas na śmiech i zabawę każdego dnia. Jestem przebudzony, mam w sobie dużo energii żyję. Koncentruję się na wszystkich dobrych rzeczach w życiu. I jestem wdzięczny za te rzeczy. Jestem jednością ze wszystkim. Czuję miłość, radość i obfitość. Jestem cały czas sobą. Jestem wspaniałością w ludzkiej formie. Jestem doskonałością życia. Jestem wdzięczny za bycie SOBĄ. Dzisiaj jest najlepszy dzień mojego życia.

Gość Optymistka

Przeczytaj poniższy fragment z książki *Sekret* być może dzięki temu zrozumiesz czemu masz nerwicę, depresję itp. Prawo przyciągania mówi: to co podobne przyciąga się, a zatem gdy myślisz o czymś, oznacza to, że jednocześnie przyciągasz do siebie podobne myśli. Oto kolejne przykłady sytuacji, gdy doświadczyłeś w swoim życiu prawa przyciągania: Czy zdarzyło Ci się kiedykolwiek myśleć o czymś, co wywołało Twoje niezadowolenie, im dłużej o tym myślałeś, tym gorsze Ci się wydawało? Dzieje sie tak dlatego, że gdy myślisz uparcie o czymś, prawo przyciągania natychmiast podsuwa Ci podobne myśli. W ciągu kilku minut przywołujesz do siebie tyle podobnych smutnych myśli, że sytuacja wydaje się coraz gorsza. Im intensywniej o tym myślisz, tym bardziej jesteś niezadowolony. Twoje obecne życie jest odbiciem Twoich przeszłych myśli. Dotyczy to wszystkich wspaniałych rzeczy, a także tych, które nie budzą Twojego zachwytu. Ponieważ przyciągasz do siebie to, o czym myślisz najczęściej, łatwo możesz sprawdzić jakie były Twoje dominujące myśli w każdej dziedzinie Twojego życia, dotyczą one bowiem tego, czego doświadczyłeś. Do tej chwili! Teraz poznajesz Sekret i dzięki tej wiedzy będziesz mógł wszystko zmienić. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku. Jeśli potrafisz myśleć o tym czego chcesz, i uczynić z tego dominującą myśl, to sprawisz, że pojawi się to w Twoim życiu Zasadę tę można wyrazić w trzech prostych słowach. Myśli się urzeczywistniają! Więcej cytatów z książki znajdziesz tutaj>> http://szczescie1.bloog.pl/kat,41287060,index.html

Gość Optymistka

Codziennie przeglądaj listę swoich pasji Jak to się dzieje, że pasje mają tak ogromny wpływ na nasze samopoczucie? Odpowiedź na to pytanie zawarta jest w reakcjach fizjologicznych organizmu ludzkiego. Kiedy skupiasz się na tym, co kochasz, zwiększasz aktywność tych części układu limbicznego, które są odpowiedzialne za pozytywne emocje.... Do krwi wydzielane są endorfiny, dopamina, hormony i neuroprzekaźniki łagodzące stres i napięcie. Dlatego im bardziej kierujesz uwagę na swoje pasje, tym lepiej będziesz się czuć. Regularne kierowanie uwagi na pasje ma więc pozytywny wpływ na zdrowie. W tym samym czasie następuje eliminacja destrukcyjnych emocji, co pozwala jaśniej myśleć. To prowadzi do większej skuteczności. Dzięki temu lepiej radzisz sobie z wyzwaniami dnia codziennego. Właśnie dlatego podążanie za swoimi pasjami jest korzystne dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Jak odkryć swoje pasje? Wypisz jak najwięcej rzeczy, które kochasz robić. Takie, które wywołują Twoją ekscytację i entuzjazm. Pisz wszystko, co budzi w tobie pozytywne emocje. Kiedy już masz listę ponad 10 rzeczy, które Ciebie pasjonują, wybierz 5 najważniejszych pasji z tej listy. Przepisz te 5 pasji na małą karteczkę. Noś ją wszędzie ze sobą i często do niej zaglądaj. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj>> http://nerwice.blogspot.com/2011/12/11-sposobow-na-dobre-samopoczucie.html

Gość Optymistka

Kolejna wspaniała piosenka dodająca energii do życia, do działania. Tutaj możesz obejrzeć teledysk i posłuchać>> http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=O8QyCnkjaGw Tu czarnych krzeseł rząd Pustych jak słowa co tylko dzielą Łatwo wydany sąd To on, to on, to on, robi błąd Tam nieodkryty ląd Możesz go zdobyć sam z wiolonczelą To niedaleko stąd Pod prąd, pod prąd, pod prąd. Masz prawo kochać! Masz prawo śnić! Masz prawo śpiewać! Masz prawo żyć! Masz prawo marzyć! Teraz i tu Na przekór kłamstwu, na przekór złu. Masz prawo milczeć A przeciwko tobie może być użyte każde dobre słowo. Masz prawo milczeć A przeciwko tobie może być użyty każdy czuły gest. Masz prawo milczeć Przyznaj się sam sobie, prawdy nieodkryte ciążą wyjątkowo. Masz prawo milczeć Spójrz na szale obie, tu są śmieszne mity A tam - tam miłość jest, Tak, tak, tam miłość jest. Masz prawo kochać! Masz prawo śnić! Masz prawo śpiewać! Masz prawo żyć! Masz prawo marzyć! Teraz i tu Na przekór kłamstwu, na przekór złu. Nie czekaj wbity w kąt Nie czekaj, nie Niech cię prowadzą wiara z nadzieją Odkryj miłości ląd Pod prąd, pod prąd, pod prąd. Tak to prawda To cała prawda I tylko prawda Mówię prawdę Wyznaję prawdę Wierzcie lub nie To nie zniewaga Chwieje się waga Wraca odwaga Wiem, kto wie prawdę Jedyną prawdę Zamienić chcę A moja prawda Jak struna drga Radośnie woła Lub cicho łka Masz prawo kochać! Masz prawo śnić! Masz prawo śpiewać! Masz prawo żyć! Masz prawo marzyć! Teraz i tu Na przekór kłamstwu, na przekór złu.

Gość Optymistka

Być szczęśliwym Szczęśliwi, którzy nauczyli swoje dzieci cieszyć się drobnymi rzeczami. Jeremias Gotthelf Ze szczęściem bywa czasami tak jak z okularami, szuka się ich, a one *siedzą* na nosie. Tak blisko! Phil Bosmans Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... Ralph waldo Emerson Masz szczęście - jesteś człowiekiem. Róża jest piękna, ale nie wie dlaczego i dla kogo jest piękna. Michel Quoist Uczynić kogoś szczęśliwym- to jakby jego życie pomnożyć i pogłębić. Henri Frederic Amiel Jak szczęśliwie żyliby niektórzy, gdyby o sprawy innych ludzi tak samo mało troszczyli się, jak o swoje własne. Oscar Wilde Kiedy jesteście szczęśliwi, spójrzcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że to, co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam radość. Gibran Kahlil Gibran Ludzie wiedzą, że są nieszczęśliwi, ale mało kto wie, że mógłby być szczęśliwy. Albert Schweitzer Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże. Pearl Buck Znaleźć wrażliwych ludzi, którzy czują to, co my, jest z pewnością największym szczęściem na ziemi. Carl Spitteler Błogosławiony ten, który żyje w pokoju. Nie ma na ziemi większego szczęścia. Matthias Claudius

Gość Optymistka

Poczytajcie darmowy e-book Niżej wklejam fragment. Cały e-book możesz pobrać w formacie pdf. Na końcu fragmentu wklejam link do strony gdzie możesz poczytać ciąg dalszy oraz pobrać pdf. Dlaczego nasze marzenia i pragnienia nie spełniają się? Opublikowano już mnóstwo e-booków, które uczą motywacji do działania, określają jak stawiać cele życiowe a mimo to po przeczytaniu takich książek znikomy procent ludzi wprowadza coś nowego do swojego życia. Gdzie tkwi błąd? Zastanawiałem się nad tym wiele miesięcy i szukałem sposobu aby te mądre przecież porady zawarte we wszelkich poradnikach przyniosły realne efekty w postaci realizacji swoich marzeń i pragnień. Po tych kilku czy nawet kilkunastu miesiącach doszedłem do wniosku że przyczyna tkwi w tym, że wszystkie zmiany jakie proponuje się w wszelkiego rodzaju e-bookowych poradnikach są skierowane na zbyt ograniczoną sferę umysłową. Inaczej mówiąc działania są przede wszystkim skierowane na świadomą część umysłu. Niestety takie działania nie mogą przynieść efektów na dużą skalę i udaje się to tylko nielicznym czytelnikom. Nasza świadomość jest naszpikowana dawno utartymi schematami postępowania powielanymi od pokoleń zgodnie z tym co umysł chce czyli być bezpiecznym, nie wychylać się ponad to, co może przynieść ryzyko utraty tego bezpieczeństwa. I oto pewnego dnia przyszedł mi do głowy pomysł. Otóż stwierdziłem, że aby efektownie zmienić postępowanie człowieka, należy poruszyć i zmienić jego umysł w kilku aspektach. Tak zaczął się tworzyć w moi umyśle pomysł napisania kursu. To miał być inny kurs niż wszystkie dotychczasowe. Miał właśnie poruszyć kompleksowo umysł człowieka i nie dotyczyć samej tylko sfery świadomej. I zaczęła się burza myśli i obraz coraz bardziej wyrazistego planu kursu, aby zawrzeć w nim te najważniejsze aspekty zmiany wnętrza człowieka, które dałyby efekt w postaci zupełnie innego spojrzenia na świat, ludzi, innego postępowania w codziennym życiu, dostrzegania piękna w błahostkach życia codziennego, ale przede wszystkim do pobudzenia kreatywności umysłu i w ten sposób szukania możliwości rozwoju i spełniania swoich marzeń. Po takich burzach myślowych doszedłem do naszkicowania pięciu głównych bloków tematycznych, które uważałem za najbardziej konieczne do przekazania uczestnikowi kursu. Pierwszym takim blokiem tematycznym tej KOMPLEKSOWEJ ZMIANY WNĘTRZA postanowiłem, że będzie konieczność oczyszczenia umysłu ze wszystkich niepotrzebnych śmieci, które blokują właśnie kreatywność myślenia i nie pozwalają tworzyć. Zacząłem analizować te śmieci i okazało się , że codziennie jesteśmy bombardowani co najmniej kilkoma z nich, które osadzają się w naszym umyśle jak strzała wystrzelona z łuku wprost w serce ofiary. Te śmieci okazały się skutecznymi blokerami jakiegokolwiek dynamizmu postępowania człowieka. Ciąg dalszy znajdziesz tutaj>> http://nerwice.blogspot.com/2012/02/30-krokow-do-kompleksowej-przemiany.html#links

Gość Optymistka

Pośmiejmy się. Dowcipy na każdą okazję Dobrym sposobem na poprawę samopoczucia jest czytanie kawałów, dowcipów itp. - Czy to prawda, że oboje wyraziliście zgodę na rozwód? - Tak! Wyobraź sobie, że pierwszy raz udało nam się dojść do porozumienia. Mąż skrada się na palcach, aby nie obudzić żony. Ta jednak nie spała: - To ty, Stachu? - A co, czekałaś na kogoś innego? Żona robi zakupy w domu towarowym. W pewnej chwili mąż mówi przerażony: - Suknia, płaszcz, bielizna, perfumy. Czy wiesz, do czego mnie doprowadzisz? - Oczywiście, kochanie, do działu obuwia. Kapitan *Titanica* wchodzi do sali balowej i oznajmia pasażerom: - Mam dwie wiadomości - dobrą i złą. Od której mam zacząć? - Od złej. - Za chwilę nasz statek zatonie. - A ta dobra? - Dostaniemy 11 Oscarów. Do drzwi puka akwizytor. Otwiera mu kobieta. Akwizytor zaczyna opowiadać o swoim produkcie, a kobieta widać, że jest wkurzona jego wizytą. - Spadaj pan - mówi i trzaska mu drzwiami przed nosem. Jednak drzwi się nie domknęły, uchylają się lekko, więc akwizytor dalej opowiada o swoim wspaniałym produkcie. Kobieta już mocno podenerwowana nawet nic nie mówiąc znowu trzaska mocno drzwiami. No, ale drzwi znowu się nie domknęły,więc akwizytor nie przestaje mówić. Kobieta już nie wytrzymała, wzięła zamach i z całej siły trzasnęła drzwiami. Jednak drzwi znowu się nie domykają, a akwizytor, pokazując w dół, mówi: - Może pani najpierw kotka zabierze... Współwięzień pyta skazanego: - Za co cię aresztowali? - Za konkurencję. - Przecież za to się nie karze. - Tak, ale ja robiłem takie same banknoty jak mennica państwowa. Wykładowca pyta studenta: - Proszę powiedzieć, co stanowi nierentowną inwestycję? - Zaproszenie do restauracji własnej teściowej. Noc. Wielki pożar. Siedem jednostek straży pożarnej walczy z żywiołem. Do kierującego akcją podchodzi jakiś facet. - Jak wam idzie? Nikt ze strażaków nie ucierpiał?! - Niestety - odpowiada strażak - dwóch naszych ludzi zostało w płomieniach, a sześciu jest ciężko poparzonych. Ale za to wynieśliśmy z budynku szesnaście osób - trwa reanimacja. - Szesnaście osób? Przecież tam był tylko ochroniarz! - Skąd pan wie?! Kim pan jest? - Kierownikiem tego prosektorium. Student do właścicielki mieszkania: - Żałuję, że nie będę mógł zapłacić pani czynszu. - Ależ to samo mówił pan w ubiegłym miesiącu... - I co, czy nie dotrzymałem słowa? Więcej czytaj tutaj>> http://nerwice.blogspot.com/2011/12/posmiejmy-sie-dowcipy-na-kazda-okazje.html

Gość Optymistka

Pozytywnie zacznij swój dzień! Obejrzyj>>> http://nerwice.blogspot.com/2011/12/pozytywnie-zacznij-swoj-dzien.html Dzisiaj wkraczam na nową, lepszą drogę życia. Świadomie tworzę swoje życie. Odczuwam miłość, radość i obfitość. Żyję z pasją, mam wyznaczone cele. Dostrzegam piękno wokół mnie. Codziennie mam czas na śmiech i radość. Koncentruję się na szansach i okazjach. Ciągle się uczę i rozwijam. Myślę na dużą skalę. Jestem LIDEREM. Jestem magnesem na pieniądze. Mieszkam w domu moich marzeń. Cieszę się każdym dniem i jestem wdzięczny, że jestem... ...SOBĄ!

Gość Optymistka

To prawda Aniu. Dziękuję za zabranie głosu. Ja miałam te prawie wszystkie objawy , o których mowa na tym forum. Podobne przyciąga podobne kiedy się wpadnie w taki dół można się łatwo zapętlić i czuć coraz gorzej przyciągając podobne myśli. Więc najlepiej zniszczyć je w samym zalążku. Gdy najdzie jakaś negatywna myśl od razu przekierowywać swoją uwagę na to co jest pozytywne. Na początku może na siłę ale pozytywne myśli przyciągają więcej pozytywnych i potem jest już łatwiej. Trzeba to zbijać w zalążku tak jak z przeziębieniem, nie dopuszczać do choroby zbić objawy na początku czosnkiem, miodem, ciepłą herbatą z cytryną i kąpielą z solą. Odpocząć zanim dopuścimy organizm do zbytniego przemęczenia gdzie potrzebne będą już mocniejsze leki.

Gość Optymistka

Sposobów na poprawę samopoczucia może być wiele i każdy dla siebie znajdzie kilka najlepszych wybranych sposobów. Ja włożyłam w poprawę swojego zdrowia psychicznego i fizycznego, bo to idzie ze sobą w parze wiele czasu i pracy. Były to również wizyty u psychologa. Było to wywrócenie mojego życia do góry nogami i pójście w zupełnie innym kierunku. Rewolucja czyli drastyczne zmiany w życiu nie były łatwe kosztowały wiele nerwów. Jednak dopiero po wstawieniu swojego życia na właściwe tory mogłam zacząć pracę nad poprawą swojego samopoczucia. Wcześniejsze próby nie dawały żadnego efektu gdyż źródło mojego problemy było nie rozwiązane. Po rozwiązaniu konkretnego problemu i zaczęciu życia od początku. Mogłam zacząć naprawiać w swoim zdrowiu psychicznym i fizycznym to co przez tyle lat było psute, niszczone. Spustoszenia były wielkie więc i sporo czasu zabrało remontowanie, naprawianie. Ale metodą małych kroków udało się.

Trudno jak się ma kiepski nastrój przestawić się na coś co nas cieszy ....bo ciężko mając problemy włączyć muzykę i tańczyć ..ha ha ...ja też kiedyś byłam w dołku ale postanowiałm myśleć pozytywnie i w ciągu krótkiego czasu sytuacja uległa poprawie ..trochę się ostatnio zaniedbałam w pozytywnym mysleniu i znowu się coś pieprzy ale mam nadzieje że i to pokonam .Moje sposoby na poprawę nastroju to zrobienie czegoś dobrego dla bliskiej osoby ,posłuchanie ulubionej muzyki ,obejrzenie dobrego filmu ,pójście z psem na spacer ,ciekawa książka ,ciekawa gazeta ,zrobienie porządków typu -odgruzowywanie szafy :),poczytanie w necie o pozytywnym nastawieniu ....zakup dobrych perfum albo kupienie nowej torebki Nica ze skóry za 20 zł w zaprzyjażnionym secend heandzie bo użalanie się i porównywanie objawów chorób tylko dobija .