Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie zimna, mdłości i złe samopoczucie przy nerwicy lękowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam choruje na nerwice lękową ( boje się chorób ). Jakiś czas temu miałem owsiki i od tego czasu się zaczeło - uczucie zimna - dziwne uczucie z lewej strony brzucha - momenty że zaraz mi się coś stanie itp - osłabienie - troszkę zaczeło mnie mulić jakby w brzuchu To wszystko po kuracji lekiem na owsiki Niby to przeszło ale pewnego dnia miałem mocne zaparcie i oddając kał ( na nim było troszkę krwi ) i się przestraszyłem bo na internecie wyczytałem - rak odbytu / jelita . Po tygodniu zrobiłem badania na krew / krew utajoną i wszystko wyszło ok . Pani lekarz powiedziała że jeszcze możliwe że to przez pasożyty jakieś - bedę we wtorek miał wyniki badan na pasożyty ( 3 razy próbka ) . I chciałbym się dowiedzieć czy to może być od pasożytów czy też rak np trzustki lub jakieś zapalenie czy coś ? Powiem że miałem już dwie podobne przygody ( raz z dziurą w sercu - tak mi się wydawało ) i raz z rakiem jądra - też mi się wydawało . Ale teraz jestem jakiś bardziej rozbity i ta krew co miałem tydzien temu mnie dobiła totalnie . Nie wiem już co o tym mysleć tarczyca wyszła ok czyli nie mam

No to zrób te pasożyty .To normalne że przy zaparciu miałes ślad krwi ,zresztą badanie na utajoną wyszło ok.Nie wymyślaj raków kolejnych narządów i przyrządów bo zwariujesz .Nie czytaj dr.googla bo u niego wszystko pasuje nawet katar przechodzi w raka :)Jeśli miałes małych przyjaciół w postaci sympatycznych robaczków to nie dziwię się ze cię muli w brzuchu .A najlepsze na pasożyty sa gotowane buraki -do zjedzenia oczywiście .

Ania05 - gdyby to tak było łatwo ( 6 lat mam nerwice ) 4 lata spokoju miałem przez ten okres sobie radziłem z wszystkim ale tym razem sobie już nie poradziłem . Ta krew mnie dobiła dodatkowo pierwszy raz uczucie zimna / dziwne uczucie z lewej strony brzucha . Reszta co jest typowa dla nerwicy lękowej ( bóle brzucha / bóle nad sercem / duszności to już dawno za mną ( nawet mnie to już nie chwyta ) ale te objawy są jakieś inne niż kiedykolwiek miałem ( może tylko mulenie bo to już miałem )

Nie cuduj,człowieku ,rak jelita to się zdarza u starszych ludzi,a nie w twoim wieku.To jest NORMALNE ,że przy zaparciu moze pojawić sie krew- tak samo jak przy katarze wysiąkasz nos i masz krew na chusteczce.Weź się opanuj--- czy wtedy przy katarze też masz ,,raka w nosie**?A może to nawet nie była krew tylko na obiad jadłeś buraki ,albo barszczyk czerwony.Aby zaparć nie mieć pij na czczo szklankę ciepłej przegotowanej wody i zjedz pół łyżeczki otrąb owsianych dodanych np. do twarożku na śniadanie.I po problemie.Może te owsiki zrobiły w jelicie grubym małe zamieszanie.Dlatego może pij kminek z majerankiem,które działają na jelito rozkurczowo i przeciwzapalnie.Obie przyprawy zmielić w proporcji wagowej 1:1.Wymieszać,trzymać w zakręconym słoiczku.Pić po pół łyżeczki ze dwa -trzy razy dziennie rozmieszane w ciepłej wodzie przegotowanej.Bardzo to poprawia ,,komfort** w brzuchu.

Nasze babcie na owsiki robiły dzieciom lewatywę codziennie wieczorem przez 3 kolejne dni.Trzy ząbki czosnku [nie chińskiego] zetrzeć na miazgę.Zalać szklanką zimnej przegotowanej wody.Przykryć na dwie godziny w ciepłym pomieszczeniu.Tą nalewką robic lewatywę.Na czwarty dzień zrobić lewatywę innego rodzaju: 2 łyżki suszonych czarnych jagód[z braku jagód użyć można liści] i jedna łyżkę wrotyczu[flos tanaceti] zmieszać razem,zalać wrzątkiem,trzymac 3 godz. pod przykryciem,przecedzić,lekko podgrzać,aby było lekko letnie,nie za zimne.Wieczorem lewatywa. W razie potrzeby ten drugi rodzaj lewatywy po tygodniu jeszcze raz powtórzyć.Zestaw do lewatywy można kupić w aptece.

A ty myslisz że rak trzustki to daje objawy z dnia na dzień ?No to się mylisz ....przy raku trzustki wyglądałbyś jak żywy trup plus mumia egipska ,haftowałbyś jak kojot i nie miał bys zaparcia tylko biegunkę więc jak na moje oko możesz go skreślić z listy .

W poniedziałek mam mieć te wyniki na pasożyty . Ale nie wiem jakoś ogólnie dziwnie się czuje nie dość że strasznie zimno ( co pare godzin ) dodatkowo muli mnie coś w brzuchu , gorzej sypia , odbija mi się często i słabiej oddycha . Ja już nie wiem czy to może być od nerwów ( może za bardzo się wcześniej przejmowałem tą krwią w kale ) albo to coś poważniejszego . A czy np ZJD mogą być też takie objawy ? Bo z tego co pamiętam bule brzucha / mulenie to kiedyś u mnie normalka była ( miałem robione wtedy badania i nic nie wykazało momentalnie po nich wszystkie objawy wtedy przechodziły . Teraz czuję się podobnie jak 4 lata temu tylko dodatkowo mam te uczucie zimna

Witaj Michal8484 Widzę że ktoś ma podobne objawy jak ja czyli przypisuje sobie różne choroby. Mi zaczęło się od stwierdzenia że mam raka piersi. mam znajomego któremu zaczęła drętwieć noga i okazało się że ma raka a mi zaczęła drętwiała ręka więc skojarzenie samo się nasunęło potem przyszedł ból stawów to u mnie był to już rak kości. Gdy byłam u neurologa on powiedziała że rak kości nie boli w stawach ale jakoś to mnie nie uspokoiło. Potem przeczytałam w internecie że to objaw białaczki to mało nie oszalałam. Wiem dla własnego spokoju powinnam zrobić badania ale jeszcze za bardzo sie boję może za jakiś czas. Dlatego bardzo Cię podziwiam że się nie boisz bo Ja nie dałabym rady. Widzisz ponoć chorzy właśnie przypisują sobie choroby. Ja zaczęłam się leczyć 3 -mc i raz lepiej raz gorzej. Teraz bolą mnie plecy tu na górze przy obojczykach i kostki w nogach no i oczywiście ten głupi lęk zwariować można POZDRAWIAM

Hej Aga to co ty masz to przerabiałem jakieś ( 3 lata temu ) wszystko by było ok dałbym rade ale ta krew wiesz mnie dobiła . Miałem teraz badania na pasożyty nic nie wykazały ( a owsiki mam ) dziwne lekarka przepisała mi taką kuracje itd , miałem też te badanie nie wiem jak to się nazywa ale ( palec do pupy hehheh ) . Powiem ci tak Aga nic ci na pewno nie jest itd i radzę ci idz do lekarza ale dlatego że jak usłyszysz od niego że nic ci nie jest objawy twoje miną a tak będziesz się zagłębiać w tym i będzie gorzej . Wiem że strach ale co zrobić . Ja z początku tak jak ty robiłem a poczekam itd ( to samo co ty rak / inne bóle to już niby przeżuty i świadomość że już po tobie itd prawda ? )

Cześć Michał I jak tam twoje wyniki coś nie dajesz znać i się zastanawiam. Cieszę się za słowa otuchy. Po raz pierwszy ktoś mnie pociesza że miał podobne objawy. Ja dzisiaj coś się gorzej czuję znowu te napady strachu. Strach przed nie wiem czym. Dla innych to pewnie głupie ale my wiemy co to znaczy. Tak jak mówisz u mnie to też wszystko rak. Powiem ci że jak czuję się lepiej to nic mnie nie boli ale jak dostanę strach to zaraz odczuwam bóle i to przeważnie stawów. I wystarczy że poczytam trochę na necie i już już podopisuję sobie różne objawy. Strasznie dziwne to jest. Tylko że mało czytam żeby kogoś bolały stawy właśnie przy nerwicy to raczej serce a mnie serce nie boli i już to też dla mnie podejrzane. Matko idzie zwariować. Pozdrawiam

Hej przy nerwicy lękowej wszystko cię może boleć . Co do wyników / miałem badania krwi / krwi utajonej / per rectum czy jak to się nazywa ( palcem w pupie ) / na pasożyty - wszystko ok a jednak pasożyty mam ( owsiki ) . Mam właśnie kuracje teraz - troszkę lepsze samopoczucie . Jutro mam też mieć usg także jak coś to napisze . Co do twoich stawów - na 100 % przez nerwice ( również może cię pobolewać przez pogodę + twoja nerwica i jeszcze bardziej nawala . Ja to bym ci radził iść do psychiatry ( on jest od leków ) sam byłem ( chodziłem przez 8 miesięcy i przyjmowałem codziennie jedną tabletke na uspokojenie z rana ( powiem ci tyle że po tym miałem 3 lata spokoju ) także zapisz się i tyle - wszystko powiedz jak jest co ci dolega bo tak się bedziesz męczyć tylko . A skąd jesteś ?