Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie zimna w nodze i ból nogi

Gość Tomek1990

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 23 lata i jestem bez nalogow tz przeszlo juz rok temu jak rzucilem palenie... A wiec od pewnego czasu w lewej nodze mam uczucie zimna w srodku tej nogi... nie wiem czy to kosc jest zimna czy co... Ale z wierzchu noga jest raczej ciepla i tak mam juz pare dni;/ i troche zaczyna bolec nie jest to bul silny ale pobolewa zaczelo sie od dolu nogi i teraz az tak do kolana pobolewa ale zimno czuje tylko u dolu nogi wyzej troszke niz kostki. Prosze mi powiedziec co to jest i co mam z tym zrobic jakie dzialanie podjac.. Z gory dziekuje i pozdrawiam

Nie mam pojęcia,ale chyba to może być coś z krążeniem....kto to wie ,może pomógłby masaż,nagrzewanie,ciepła kąpiel,ćwiczenia[krązenia stóp, masąż poczynając od dołu stopy ,kostki i stopniowo coraz wyżej].Ten plaster ma działanie rozgrzewające.A co to jest -Czort wie.To najlepiej chirurg będzie wiedział.Ale domowe sposoby warto wypróbować,jak i tak wcześniej iść do lekarza nie możesz.

Nikt tu diagnoz nie stawia zaocznie, facet chce wiedzieć co to moze być,to przypuszczać i gdybać można mozna,ale nikt tu lekarzem nie jest i facet powinien sobie z tego sprawę zdawać.Nawet jakby to był ten zakrzep,to lekarz da mu detralex i po kłopocie.Gorzej byłoby ,gdyby wcale do lekarza nie poszedł, albo zbyt długo zwlekał.

Nie jestem lekarzem. Mam objaw podobny do autora (ból JEDNEJ nogi, uczucie zimna, mrowienie, oraz inne czucie). Chodzę do fizjoterapeuty od niedawna bo miałem ból w okolicach miednicy (zapalenie). Takie objawy są podobne do podrażnionego więzadła krzyżowo-guzowego lub innego z więzadeł stawu krzyżowo-biodrowego. Krótsza noga powoduje skrzywienie w miednicy, co prowadzi do zablokowania stawu krzyżowo-biodrowego.